Открийте ни и в

САЩ

САЩ заловили над 100 пратки от Китай с подправени сертификати за ваксинация

В тях се оставят празни редове за името и датата на раждане на ваксинираното лице

публикувано

на

Митническите служители на САЩ казват, че са заловили най-малко 120 пратки от Китай тази година с повече от 3000 фалшифицирани сертификати за ваксинация срещу Covid-19, според съобщения в американските медии.

Пратките са иззети в пристанището на Мемфис, Тенеси, изпратени на адреси в няколко американски града и според декларацията за внос трябва да съдържат поздравления.

Сертификатите за фалшиви ваксинации са иззети в момент, когато повече щати, градове и компании в САЩ търсят доказателства за ваксинация.

Длъжностни лица казват, че сертификатите оставят празни редове за името и датата на раждане на ваксинираното лице, производителя на ваксината, серийния номер, датата и часа на ваксинацията и че в горния десен ъгъл е символът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ от болести – CDC.

Фалшификатите обаче съдържат правописни грешки и непълни думи и са внесени от образувания, които не са свързани с Центъра за контрол или други здравни услуги, пишат медиите.

Федералното бюро за разследване (ФБР) предупреди, че купуването, продажбата или използването на подправени сертификати е престъпление, което може да попадне в категорията на неразрешено използване на официалния държавен печат.

Извършителите могат да бъдат осъдени на до пет години затвор и да платят глоба.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА