Открийте ни и в

България

Преброяване 2021: НСИ ще проведе контролни анкети на 14 000 домакинства

Извадката е направена на случаен принцип и изследванията ще продължат до 31 октомври 2021 г.

публикувано

на

Националният статистически институт  започва две контролни изследвания за Преброяване 2021. Над четиристотин експерти, които работят в статистическите отдели на НСИ в цялата страна, ще обходят 14 000 жилища и ще анкетират домакинствата, които живеят в тях, съобщават от института.

Извадката е направена на случаен принцип и изследванията ще продължат до 31 октомври 2021 г.

Целта на първото изследване е да установи точността на данните за населението и жилищата, които са вписани в преброителните карти, и да установи размера на допуснатите грешки.

Край на Националното преброяване: 5,6 млн. българи са отчетени

Второто изследване е свързано с обхвата на населението за страната, като целта му е да установи относителния дял на непреброените и два пъти преброените или дублираните при преброяването лица.

Въз основа на данните от контролните изследвания ще се определят основните източници на грешки, които да бъдат избегнати при следващи преброявания на населението и жилищния фонд.

По предварителни данни до края на деня на 10 октомври са били преброени 5,7 млн. души, от които с хартиени карти са преброени 3,3 млн. души, а електронно – 2,4 млн. души.

Преброителите имат срок до края на тази седмица да предадат преброителните карти и обобщените данни от участъците, в които са работили, което означава, че броят на преброените на хартия ще се увеличава всеки ден.

Първите предварителни резултати за населението на България ще бъдат обявени в края на 2021 г.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА