Открийте ни и в

Лайфстайл

Прегризване: Лисица изби 25 фламинга в Националния зоопарк

Гледачите в Националния зоопарк видели кървавата картина тази седмица, когато влезли в заграждението на птиците

публикувано

на

Сн: Pixabay
Сн: Pixabay

Страшни касапници стават, когато лисица проникне в курник, но това, което се случи в Националния зоопарк във Вашингтон, е далеч по-лошо. Десетки розови фламинга, неспособни да отлетят и да се спасят, защото перата им са подрязани, бяха избити брутално от проникнала в ограждението им лисица.

“За лисиците фламингото е като пиле с дълги крака и различен цвят” – каза биологът Дан Роуч, цитиран от ABC News

Гледачите в Националния зоопарк видели кървавата картина тази седмица, когато влезли в ограждението на птиците, приютяващо 74 фламинга. Лисицата упорито е прегризала телената мрежа, за да стигне до жертвите си и да всее смърт, избивайки 25 от обитателите на ограждението. Серийните убийства са завършени със смъртта на патица от рядък вид.

Смята се, че хищникът е дошъл от намиращия се в съседство Рок Крийк Парк.

Това не е първата касапница, причинена от лисица в столицата на САЩ. Миналия месец конгресмен ле нападнат от бясно животно. Законотворецът решително се отбранявал с чадър, но не му се разминаха инжекциите против бяс. Заловената бясна лисица бе приспана.

Полицията на Капитолия е получавала много сигнали за “срещи с агресивни лисици на и около територията на Капитолия на САЩ”.

Това е най-лошото нападение в зоопарка от поне 20 години. През 2002 и 2003 година серия нападения на лисици доведоха до смъртта на дузина патици, петел и остарял белоглав орел. Тогава беше направена реконструкция, която удържа хищниците до последния случай.

Отделението с птиците и затворено за посетители за нова реконструкция. Обитателите му са преместени в огромен двор с хамбар и отоплен басейн.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено