Открийте ни и в

Здраве

Прегряването в работата вече официално е болест

публикувано

на

Световната здравна организация включи синдрома на професионалното изчерпване, по-известен като Бърнау, в своята Международна класификация на болестите.

Този класификатор служи за основа за съставяне на тенденциите и на здравните статистики на СЗО. Списъкът е изготвен от здравни експерти от цял свят. Поредната класация беше приета от страните членки на СЗО, които си дадоха среща в Женева от 20 до 28 май в рамките на Световната генерална асамблея на организацията.

Синдромът на професионалното изчерпване получи свой код в класификацията – QD85. Той е описан като хроничен стрес в работна среда, който не е бил успешно овладян. Той се характеризира с три елемента – чувство на изтощение, с цинизъм и отрицателни чувства, свързани с работата и с понижена професионална работоспособност.

Новата класификация – CIP-11, беше приета от 72-рата генерална асамблея на СЗО и ще влезе в сила на 1 януари 2022 година. Зависимостта от видеоигрите също беше добавена към раздела, свързан със психичните зависимости.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА