Открийте ни и в

Вашите пари

Преди да стартирате бизнес: LLC или S Corp?

Какви са разликите между двете корпоративни структури и коя е по-добра за вас?

публикувано

на

Изборът ви на корпоративна структура е едно от главните и важни неща, върху които да помислите при стартиране на бизнес дейност. Вземането на подобно решение може да повлияе съществено на някои страни от вашия бизнес като финансиране, брой акционери и начин на дейност. Преди да обобщим коя бизнес структура е по-предпочитана – LLC или S Corp, нека изясним разликите между двете структури.

LLC е юридическо лице, отделено от собствениците си, които са известни като членове. Собствениците на малки фирми често избират да създадат такъв тип дружество, тъй като LLC предлага по-голяма гъвкавост в начина на управление и обикновено има по-малко задължения, свързани с воденето на фирмени отчети.

За разлика от LLC, S Corp не е юридическо лице. Наименованието S Corp се отнася до начина, по който бизнесът се облага с данък съгласно данъчното законодателство. По принцип за S корпорациите законът изисква да имат съвет на директорите и корпоративни служители или така наречените акционери. Друга съществена разлика е, че събития като напускане на собственик

могат да доведат до прекратяване на LLC

докато това не е така при S Corp, които продължават своето съществуване, докато не бъдат официално закрити.

Главната разлика обаче се свежда до това колко данъци ще дължите при избор да бъдете собственици на LLC или собственици на LLC, облагани като S corp. За много фирми основната разлика е в заплащането на Medicare и Social Security, известни също като данъци за самозаетост.

Предлагам ви следния пример, който би могъл да ви даде по-голяма яснота каква е разликата между двете дружества. Нека предположим, че сте собственик на бизнес и имате годишна печалба от 120 000 долара. При избор на LLC ще отчетете 120 000 долара приходи и ще платите Social Security и данък Medicare на цялата печалба.

Сега да предположим, че сте избрали да бъдете облагани като S Corp и вашият годишен приход отново е 120 000 долара. Данъчният закон изисква собственици на фирми, облагани като S Corp, да си плащат заплата. Нека предположим, че вие сте определили заплата от 50 000 долара. Според закона вашата заплата се води като бизнес разход за фирмата, така че сега бизнесът има печалба от 70 000 долара. Тоест, вие отново ще отчетете 120 000 долара доход, но 50 000 долара от тях ще се водят заплата и 70 000 долара печалба. В този случай със Social Security и Medicare ще бъде обложена само вашата заплата от 50 000 долара. За разлика от собственик на LLC, който трябва да плаща данъци Medicare и социално осигуряване върху всички печалби, S корпорацията и нейният собственик ще плащат тези данъци

само върху заплатата на собственика

Много от вас биха си помислили, че изборът на S Corp е правилният избор от гледна точка на данъчни ползи, но това невинаги е вярно твърдение.

И все пак кое е по-добре за вас – LLC или S Corp?

Отговорът на този въпрос зависи от няколко фактора. Един от тях е каква би била вашата заплата, ако сте собственик на S Corp. Данъчната служба изисква от вас да си определите разумна заплата. Имайте предвид, че IRS внимателно проучва заплатите на собствениците и акционерите, така че е важно да не определяте изкуствено ниска заплата, тъй като ако това се случи, има вероятност да бъдете одитирани. Помислете върху следната ситуация. Вие правите 60 000 долара годишен доход и избирате S корпоративна форма. Заплатите за дейността, която извършвате, са в диапазон между 60 000 и 150 000 долара. В този случай не е изгодно да се таксувате като S корпорация и да плащате допълнителни разходи, свързани с този вид корпоративна структура.

Друг фактор, от който зависи дали да изберете S корпорация, е вашата бизнес дейност. Ако вие имате недвижимо имущество, което ви носи доходи от наем, не ви съветвам да изберете S Corp. Пасивните приходи не се облагат с данъци Social Security и Medicare и S Corp не е икономически изгоден вариант.

На последно място, когато отваряте нов бизнес и не сте сигурни каква ще бъде вашата печалба, съветвам ви да изберете LLC. В края на годината, когато изчислите нетния приход, винаги може да смените избора си и да преминете към S корпоративно облагане. Без значение, че изборът е направен декември, той важи от началото на годината.

Законът за данъците е единственият закон в USA с най-много годишни изменения и допълнения. Ситуациите, които описах по-горе, дават основна яснота за избор LLC или S Corp, но има много други странични фактори, които могат да повлияят при избор на една или друга корпоративна структура.


Надя Ангелова се занимава професионално с данъчно планиране. Ако искате да научите повече по темата или имате въпроси, свързани с данъчното законодателство, можете да изпратите безплатно запитване на: [email protected]

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Вашите пари

Безработните в Илинойс ще получават помощи за 20 допълнителни седмици

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Агенцията по заетостта в Илинойс обяви, че е удължила времето за получаване на обезщетения за безработица с още 20 седмици, тъй като броят на безработните в щата продължава да нараства заради пандемията с коронавируса.

От агенцията заявиха, че удължаването както важи за хора, които са получили обезщетения за 26 седмици – нормалните седмици за безработица така и за тези, които са получавали обезщетения заради пандемията -13 седмици. Илинойс е сред 19-те щата, предоставящи допълнителни обезщетения за още 20 седмици.

Според най-новите данни на щата, 25 000 души са подали заявления за обезщетения за безработица през седмицата, приключваща на 1 август. По-малко от над 33 000 душипък са подали молби вседмицата преди това.

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица. Законодателите на Капитолийския хълм преговарят да изработят споразумение, което да възстанови някои федерални помощи за безработица. Дори да постигнат сделка, сумата вероятно ще бъде по-малка от 600 долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Koe e най-доброто време за продажба на жилище?

Вижте какво показват последните данни на брокерите

публикувано

на

Виж цялата статия

В последното проучване, направено сред продавачите на жилища от Qualtrics, 87% от анкетираните са заявили, че са загрижени, че домът им няма да може да се продаде поради пандемията и произтичащата от това икономическа криза. От анкетираните 51% са отговорили, че са „сериозно притеснени.“ Това безпокойство изглежда разумно, като се има предвид настоящото състояние на икономиката. Данните обаче показват, че купувачите на жилища все още са много активни въпреки неудобствата и проблемите, които американските семейства преживяха тази година.

Последният доклад за продажбите на имоти, публикуван от Националната асоциация на брокерите в САЩ (NAR), разкри, че

340 000 еднофамилни жилища са продадени

в страната само миналия месец. Последният отчет на NAR за имотите, които са „под договор“, тоест, такива, които са вече в процес на същинската продажба, надмина броя от миналия месец с над 44%, което далеч надхвърли прогнозите на анализаторите от 15%.

ShowTime съобщи, че молбите за огледи на домове (практически и виртуално) са се увеличили във всеки регион на страната и са нараснали с 21.4% в цялата страна за същото време на миналата година.

Докато активността на купувачите нараства, броят на обявите за продажба е паднал до все по-ниско ниво. Zelman Associates в последния си доклад за жилищни имоти разкри, че инвентаризацията на жилищата като процент от домакинствата е спаднала до 1,2%, което е половината от средното за дългосрочно ниво и е по-ниско от всеки друг период от нашата история.

Войните за наддаване при офертите

се задават отново.

С нарастващото търсене на купувачите и с намаляване на предлаганите жилища, купувачите отново се оказват в ситуация на наддаване с други купувачи. В скорошна публикация в блога NAR разкри:

„Средно имаше около три оферти за дом, за който са направили сделка през май 2020 г. Около две са били офертите за един дом през април 2020 г., а за сравнение, през май 2019 г. те са били 2.3 оферти за един дом.“

Наддаването на купувачите гарантира, че къщите се продават бързо на цена близо или дори малко над цената на обявата.

В заключение, ако мислите да продавате, не се притеснявайте да пуснете къщата си на пазара в момента. Няма по-добро време за продажба от това, в което търсенето за имота е голямо, а предлагането (и потенциалната ви конкуренция) е малко. Точно в този момент ще договорите най-добрата си възможна сделка.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и се стремя непрестанно да ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си.


Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected]. Също моят уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com

Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Цената на златото може да скочи до $4,000 за унция

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Акциите и облигациите може да активите, които носят големи печалби, тъй като рекордно ниските лихвени проценти и огромното увеличение на паричното предлагане накараха цените да се покачат през тази година.

Добавете и златото към инвестициите, на които да залагате. Цената на златото скочи с 35% до $ 2,049 за унция към 5 август.

Но финансистът Майкъл Куджино казва, че златото може да се качи до много по-високи стойности. „Не би било изненада златото да премине цената от 4000 долара, казва той в интервю.

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“. От началотона годината те са добавили 922 тона злато към своите запаси в борсово търгуваните фондове според Световния съвет за златото. Стойността на това количество е 60 милиарда долара по текущи цени .

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА