Открийте ни и в

България

Председателят на Военния комитет на НАТО на посещение в България

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пристигна на официално посещение в България, съобщи Министерството на отбраната.

публикувано

на

Председателят на Военния комитет на НАТО на визита в България

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пристигна на официално посещение в България, съобщи Министерството на отбраната.

Той ще се срещне с министъра на отбраната Драгомир Заков и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на посещението ще се обсъждат въпроси по усилване на отбраната на югоизточния фланг на НАТО в контекста на войната в Украйна.

На 21 април, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и председателят на Военния комитет на Алианса адмирал Роб Бауер ще участват в Деня за демонстриране на способности по време на съвместна подготовка на бойна група на учебен полигон “Ново село”, информират още от военното министерство.

Олигархът Олег Тинков: Това е безумна война, а руснаците са идиоти

Визитата на високопоставеният военен идва след тази на украинския външен министър Дмитро Кулеба, която мина под знака на призива на Украйна към България за предоставяне на оръжие – нещо, за което в крайна сметка София не пое ангажимент.

„България е направила наистина много за европейската интеграция, вие се отнасяте много добре с нашите бежанци, а това е нещо, което ценим. Вземаме предвид вашата вътрешнополитическа ситуация и във връзка с военната помощ, оставяме това решение на парламента на България. Но нека подчертая още веднъж: тези, които не желаят, които се колебая, които говорят срещу доставките на оръжия и военно оборудване за Украйна, те на практика подкрепят руската агресия, избиването на наши граждани“, каза украинският министър на външните работи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено