Открийте ни и в

Канада

Предупреждения за наводнения в Британска Колумбия през уикенда

Предупреждения са издадени най-вече за северните части на щата

публикувано

на

Сн.: Pixabay

Центърът за прогнози на реките в Британска Колумбия издаде предупреждение за наводнения във вътрешните части на провинцията, докато затоплянето на времето причинява топене на снега и прииждащи води. В сила остават и предупрежденията за високи води в голяма част от северната част на Британска Колумбия, което предизвиква сигнали за евакуация в редица малки населени места.

Последните опасения от наводнения обхващат река Източен Оканаган, включително Мишън Крийк и притоците й, река Уест Кетъл и Спиус Крийк.

Наблюдение за наводнения означава, че нивата на реките се покачват и могат да излязат от коритата си, като наводнят прилежащите райони.

Издадени са също препоръки за река Similkameen, притоците близо до Пентиктън, Келоуна и Върнън, както и за река Salmon близо до Salmon Arm и реките в региона Kootenay-Boundary, включително река Kettle, река Granby и околните притоци.

Две населени места северозападно от Принстън, Британска Колумбия, са получили сигнал за евакуация. Регионалният окръг Similkameen-Okanagan казва, че жителите на селата Coalmont и Tulameen трябва да бъдат готови да напуснат домовете си, в случай че последва заповед за евакуация.

Районът по границата на Кутенай, в южната част на провинцията, също издаде сигнал за евакуация на 10 имота в селските райони Гранд Форкс. В северозападната част на Британска Колумбия е издадено наблюдение за наводнения за река Бълкли и са в сила сигнали за евакуация за ниско разположени имоти от двете страни на реката в Смитърс.

Прогнозният център обявиа, че се очаква система с ниско налягане да доведе до нестабилно време и умерени до силни валежи след петък. В предупреждението се казва, че текущото моделиране показва потенциал за възможни наводнения през уикенда, с известна несигурност за това колко дъжд ще падне.

В северната част на Британска Колумбия препоръките остават в сила за реките Stikine, Skeena и Liard и притоците, като водите се очаква да се повишат този уикенд.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено