Открийте ни и в

10 години BG VOICE

Президентът и премиерът с видео пожелания за десетия юбилей на BG VOICE

Първите мъже поздравяват екипа и читателите на медията с празника и подчертават ролята на BG VOICE в запазването на връзката между  сънародниците ни по цял свят и Родината.

публикувано

на

Президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов изпратиха поздравителни видео адреси по повод десетия юбилей на най-голямата българска медия зад граница. Първите мъже поздравяват екипа и читателите на медията с празника и подчертават ролята на BG VOICE в запазването на връзката между  сънародниците ни по цял свят и Родината.

На 16 февруари 2011 г. излиза първият брой на вестник BG VOICE в Чикаго. През годините медията се утвърждава като предпочитан източник на информация за сънародниците ни по цял свят. BG VOICE посреща десетия си юбилей с рекордна посещаемост на своя уеб сайт – близо 1,3 милиона уникални посетители през месец януари.

„Преди всичко медията спечели доверието на аудиторията и се превърна в предпочитан източник на информация за сънародниците ни в САЩ и Канада, отбелязва президентът Радев и допълва: – Поздравявам ви, че сте част от усилията на хиляди наши сънародници да запазят жива връзката си с България.“

Той отбелзява и успешната адаптация на BG VOICE към „технологичните промени, пред които ни изправя съвременният свят, но и успя да покаже висок професионализъм и отговорност към българската общност.“

Героите на BG VOICE: Хората и историите, които белязаха нашите първи 10 години

Министър-председателят Бойко Борисов отличи работата на екипа на BG VOICE и го определи като „информационния лидер за българите в чужбина“.

„Пожелавам ви да продължите все така усърдно, точно, компетентно, всеобхватно да отразявате всички гледни точки, защото, повтарям, информацията, която давате, е важна за всички нас“, каза още премиерът.
ГАЛЕРИЯ: 10 години BG VOICE - първите ни страници

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

10 години BG VOICE

Ясен Дараков: Демокрацията работи само когато всички участваме в процеса

Той допълва – ако не се дава трибуна на малките партии, то това е колективна медийна безотговорност

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: Facebook/Yasen Darakov

За това как една българска медия работи успешно вече 10 години в САЩ, каква е разликата в медийната среда и демокрацията между България и Съединените щати, сподели Ясен Дараков, един от основателите и главен редактор на „BG VOICE“.

„Превърнахме се в най-влиятелната българска медия в САЩ. През януари отбелязахме рекорд с милион и триста хиляди уникални посетители на сайта ни, след като минахме изцяло в дигитален формат, заради пандемията. Представяме не само новините в Америка, но и това, което се случва в България през погледа на българската общност. Също така и важните теми, свързани с емиграционни въпроси, които засягат сънародниците ни тук“, обясни Дараков.

Той допълни, че американските медии главно се фокусират върху мексиканските и азиатските емигранти и почти никак върху българските. А българите се вълнуват от съвсем различни неща, сравнено с мексиканската или азиатската общност.

ГЛЕДАЙ: Концерта "BG VOICE на 10"

„Увеличихме продукцията на видео съдържание. Имаме чудесна техника за живи връзки с целия свят, лед-технология, която ни позволява да сменяме визията на студиото и всичко необходимо, за да работим качествено. Разказваме и историите на много българи, които са успели в САЩ, например Историята на Фил Филипов, който започва от чистач, а в момента е милиардер, който спасява компании в лошо финансово състояние. Това вдъхновява, щастлив съм, че го работя, защото ни дава възможност да бъдем на първия ред на историята“, допълва журналистът.

Той разказва и за трудния период през пандемията и обяснява, че заедно с рекламодателите, целият екип е успял да мине изцяло онлайн. Държавата също е подпомогнала на дребния бизнес.

Ясен Дараков пред bTV: Най-много ми топлят сърцето историите за успелите българи (ВИДЕО)

За политическите новини в САЩ и България Ясен Дараков обяснява, че в САЩ ситуацията вече е много по спокойна. Няма ги тези скандали и изригвания в социалните мрежи.

„Ние например излъчихме речта на президента Тръмп, като през цялото време изписвахме отдолу, че това са неистини. Но това е много трудно да се прави „на живо“, а и после я свалихме от страницата си. По-скучно е без него, но е хубаво. Докато в България, да, биха могли медиите и да не спрат речта на някой политик, но си представям какъв скандал ще се завихри после. Защото в България липсват критерии в медиите, критерии, около които да има консенсус в гилдията“, допълва един от създателите на лидерът в Канада и САЩ.

Кметът на Чикаго: BG VOICE, сигурна съм, че ще продължавате да растете все повече

За предстоящите избори в България Дараков смята, че е трудно да се отразят.

„Първата причина е – коя социологическа агенция да предостави данни на „BG VOICE“ в изборната нощ. Защото знаем, че социологическите агенции са обвързани с политическите сили в ляво или дясно и за да има обективност, трябва да платя на няколко агенции. Второ, законът създава много ограничение, за това какво може да се  случи в ефир. И въпреки, че ние не сме българска медия и не сме длъжни да се съобразяваме с българските закони, аз държа да се спазват законите и техния дух, защото така е правилно. Тук има много по-голяма саморегулация, затова е не е проблем да спреш речта на президента, например. Докато в България няма такова нещо“, допълва той.

За „забранените“ въпроси и свободата на словото Ясен Дараков е категоричен – премиерът Борисов не е единствен в това налагане на общуване през социални мрежи.

„Извън това, когато има възможност да се зададе въпрос, кой е на тези брифинги – платените „мисирки“, които обслужват интересите на управляващите и които всячески се опитват с нелепи въпроси, които не вълнуват хората“, допълва още един от създателите на BG VOICE.

BG VOICE на 10: В епицентъра на политическите събития

„В България предизборна кампания се отразява, само ако партиите платят или когато управляващите уж през някакви управленски решения, които съобщават, си правят PR. И така малките партии, извън парламента изцяло изпадат от медиите и нямат никаква трибуна, от която да говорят. Ние в „BG VOICE“ сме приели модела на САЩ и отразяваме всеки кандидат, за който се предполага, че може да влезе в парламента, според последните десет публични проучвания“, обяснява още журналистът.

Той допълва – ако не се дава трибуна на малките партии, то това е колективна медийна безотговорност, прикрита от регулационната рамка. Често това е целенасочено. Но понякога медиите не отразяват малките партии просто, защото това изисква повече усилие и работа им е по-лесно да не го влагат.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

10 години BG VOICE

10 години BG VOICE и хората, които ни поздравиха

Работата ни беше оценена както от читателите, така и от институциите

публикувано

на

от

Виж цялата статия

BG VOICE отпразнува своята годишнина. 10 години предоставяне на информация на българите в чужбина, в Родината и по целия свят. През всички тези години ние се стремяхме да бъдем полезни на Вас – нашите читатели.

Трудът ни беше оценен. Не само от всички хора, които се информираха от сайта, вестника и радиото ни, но и от институциите.

Ето част от представителите на различни институции, които станаха част от нашия празник:

BG VOICE на 10: Абсолютният медиен лидер зад граница (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов изпратиха поздравителни видео адреси по повод десетия юбилей на най-голямата българска медия зад граница. Първите мъже поздравяват екипа и читателите на медията с празника и подчертават ролята на BG VOICE в запазването на връзката между  сънародниците ни по цял свят и Родината.

Министър-председателят Бойко Борисов отличи работата на екипа на BG VOICE и го определи като „информационния лидер за българите в чужбина“.

ГАЛЕРИЯ: BG VOICE празнува 10 години с най-обичаните български звезди

„Пожелавам ви да продължите все така усърдно, точно, компетентно, всеобхватно да отразявате всички гледни точки, защото, повтарям, информацията, която давате, е важна за всички нас“, каза още премиерът.

Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър също поздрави BG VOICE по случай 10-годишнината на изданието.

„Постигнахте много за 10 години. Продължавайте да надграждате“, написа Прицкър.

BG VOICE на 10: В епицентъра на политическите събития

„Честито! Имам удоволствието на поздравя BG VOICE за честването на 10-годишнината им. Да отпразнуваме подобен повод като този е важен етап за всяка една организация. Това е отлична възможност да обмислите всичко, което сте постигнали през последните 10 години, и да изготвите планове за бъдещето, които да надграждат този успех. Всичко, което сте постигнали е свидетелство за отношението към читателите ви.

Не се съмнявам, че BG VOICE ще продължи да се развива така и през следващите години.

Поздравявам BG VOICE за това, че 10 години вече информират и вдъхновяват българската общност в Чикаго.

Не се съмнявам, че ще продължите да растете все повече и да тръпате още повече читателската аудитория. Поздравления. Продължавайте да успявате“, написа пък кметът на Чикаго Лори Лайтфут.

Българският посланик в САЩ Тихомир Стойчев също поздрави редакцията ни. Той изрази увереност, че BG VOICE е новинарска организация, която през годините се е утвърдила като водещ информационен източник за българските общности.

Героите на BG VOICE: Хората и историите, които белязаха нашите първи 10 години

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова също застана зад успеха на медията.

„Завоювахте цяла Северна Америка. Българите по цял свят ви четат. Четем ви и в България. Желая все напред и нагоре. The sky is the limit“, каза Поптодорова.

Едни от най-големите звезди в България пък се включиха в концерт, с който да зарадват всички читатели на BG VOICE.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

10 години BG VOICE

ГЛЕДАЙ: Концерта „BG VOICE на 10“

публикувано

на

от

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА