Открийте ни и в

България

Служебният премиер освободи зам.-министрите в МВР и назначи нови

Двама от новите зам.-министри са заемали вече този пост през 2017 г.

публикувано

на

Служебният премиер Стефан Янев освободи досегашните заместник министри на вътрешните работи и назначи нови. С постовете си се разделиха Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов.

На тяхно място със заповед на Янев са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов. Според административния регистър на Министерски съвет министър-председателят е този, който назначава и освобождава заместник-министрите, но обикновено това става по искане на съответния министър.

Новият министър на вътрешните работи уволни свидетел срещу президентския съветник Пламен Узунов

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. След този период, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 година досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“.

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. В периода 2014 г. – 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – гр. Свищов.

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 година до септември 2018 година е ръководител на Инспекторат НЗОК. Завършил е Военната академия „Г.С. Раковски“, притежава също така образователно-квалификационна степен „магистър“ от ВНВУ „Васил Левски“ – гр. Велико Търново по специалност „Свързочни войски – инженер по комуникациите“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА