Открийте ни и в

Интересно

Прическа според формата на лицето: Коя е най-подходящата?

Не само подстрижката е важна, а и начинът, по който носите или връзвате косата си

публикувано

на

Искате промяна? Искате да си направите къса прическа, но не знаете какво би подхождало на кръглото ви лице? Спокойно, на правилното място сте. Когато си избирате подходяща прическа според формата на лицето, трябва да сте наясно, че съществуват четири типа – кръгло, овално, квадратно и сърцевидно лице. Първо определете точно кой тип е вашият.

Ще ви споделим няколко правила – ако имате кръгло лице, косата трябва да покрива ушите ви, а лицето ви ще изглежда по-тясно и нежно, ако изберете асиметричен бретон. Всички видове каре или пикси, съчетани с бретон на една страна, отнемат от обема на кръглото лице. Препоръчва се прическата ви да има обем и височина над челото. След като се разбрахме за основните правила, е време да ви покажем няколко примерни къси прически, които стоят страхотно на всички дами с кръгли лица.

Някои се притесняват от по-кръглата форма на лицето си, а не бива. Не само подстрижката е важна, начинът, по който носите или връзвате косата, също е от значение. Един от най-добрите начини да се справите с кръглото лице и да му придадете дължина

е небрежното оформяне на краищата

Оставете различните пластове коса отпред да падат с различна дължина. Не е задължително кичурите да са идеално подредени, напротив. Колкото по-небрежни – толкова по-добре.

Опитайте и прическа с дълги, драматични слоеве, подвити навътре точно под брадичката. Отзад на врата оставете по-къса дължина.

Дълги и неравни кичури позволяват и на дамите с по-пухкави бузи да оформят косата си на кок, плитка или конска опашка. Без значение дали поддържате бретон или не, винаги пускайте от двете страни на лицето си по няколко кичура коса, пише и сайтът jenite.bg.

За повече ефект може леко да ги навиете с маша или преса. Така лицето ви видимо ще изглежда по-слабо.

При овалните лица скулите, веждите и челюстта са в една линия. Лицето е леко издължено. Карето с дължина до линията на челюстта е чудесен избор за прическа за овално лице,

защото го прави по-изразително

 Правата коса с лек обем в долната част или пищните ретро букли също са чудесен вариант за тази форма на лицето. Подходящ е и плътният бретон.

Ако имате права коса и квадратно лице, авантюристичен вариант е пикси прическата на пластове. Тя издължава лицето, придава острота на контурите и подчертава очите. Можете да изберете прическа боб с дължина до горната част на раменете и ключиците. Това ще издължи лицето и ще го направи по-слабо.

Ако искате по-изразителни контури, можете да изберете и по-дълга коса, стига да направите дискретни пластове около челюстта. Вариантите с букли също са чудесни за добавяне на акцент. Балеажите или сомбре кичурите също са чудесен вариант за акцент и структуриране.

За лице със сърцевидна форма е

подходяща прическа с дължина под челюстта

и обем в краищата, които не подчертават триъгълника на лицето. Дългата коса с пригладени корени и бретон на една страна е също подходящ избор за прическа. Оставете няколко по-къси кичура на линията между ушите и носа, които да прикрият ширината в тази част на лицето със сърцевидна форма. Следващият пласт кичури коса да пада покрай брадичката. Нека да има обем в краищата, а не в корените на тази прическа.

Звездният коафьор Ейми Бредбъри препоръчва на своите клиентки три типа прически, които по принцип стоят добре на всички, но са особено подходящи за момичетата, които искат да накарат лицето им да изглежда по-издължено и ъгловато и да отклонят вниманието от пълните бузи или кръглата си брадичка. Ето какво съветва тя:

Боб на пластове или боб без бретон

Тези прически се харесват на мнозина актриси и певици и са спасение за жената с кръгло лице, защото страничните кичури прикриват част от лицето от двете страни. По този начин кръглото лице изглежда по-издължено и по-слабо, обяснява Ейми.

Прическата боб е популярна с това, че има различни варианти на подстригване. Ако момичето има пълно лице, би било добре да си раздели косата на страничен път – може да бъде както отдясно, така и отляво. Винаги е добре да се тупира косата в горната й част около корените, като се третира с фиксатор за коса.

Боб прическите издължават лицето, придават острота на контурите и подчертават очите. Може да изберете прическа боб с дължина до горната част на раменете и ключиците, като това също ще издължи лицето визуално.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Интересно

Българин е сред доброволците след взрива в Бейрут

Строителният инженер обследва пострадали сгради, които според ливанските власти са 8000

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Българин е сред доброволците, които помагат за възстановяването на Бейрут след унищожителния взрив. 31-годишният инженер Филип Кирацов е част от екипа на международна неправителствена организация, поканена от ливанските власти за помощ след трагедията.

Новината за новата мисия в ливанската столица заварва строителния инженер, живеещ в Лондон, докато е на почивка в България. За броени часове той се присъединява към останалите доброволците от екипа на международната организация за търсене и спасяване „Сарейд“ в Бейрут.

Експертите доброволци от „Сарейд“ и ливански инженери обследват пострадали сгради и дават оценка дали те могат да бъдат ремонтирани и в тях да се живее отново, или трябва да бъдат разрушени.

Още в първия си ден на терен Филип Кирацов се сблъсква със силата на ливанците.

„Вчера при мен дойде собственик на една сграда, която ние оглеждахме, и той всъщност ми каза „ето, вижте аз в момента се опитвам да обезопася тази къща, защото тя видно е опасна и ако някой дори минава по тротоара, нещо може да падне и да го убие“. И той казва „моля ви, запишете моя имот и предайте на нашите ливански власти, че трябва да направят нещо по въпроса“. Всъщност човекът абсолютно сам поема инициативата да обезопаси къщата си въпреки, че той трябва да бъде изгонен от нея“, разказва пред bTV българинът.

А въпросът колко време ще е нужно да се възстанови Бейрут и въобще ще може ли напълно да се възстанови, се оказва не само инженерен, а и много политически, религиозен и културен.

„За жалост всички тези фактори ще забавят едно такова възстановяване, но гледайки духа на тези хора и техния начин да работят заедно въпреки различията си в едно такова бедствие, аз съм позитивно настроен, че те ще успеят да излязат от тази дупка“, допълва Филип.

По последни данни на властите мощната експлозия на пристанището в Бейрут е нанесла щети по 8000 сгради.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Рафаело е „оперирал“ носа си в автопортрети

Носът на майстора е бил по-изпъкнал и не толкова фин

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Художникът Рафаело не е харесвал носа си и го е заменил с идеализирана версия в известните си автопортрети.

Това е заключението на учени от университета в Рим.

Те открили съществени разлики между реалния размер на носа и това как е изобразяван, след като направили триизмерна компютърна реконструкция на лицето на Рафаело.

За целта използвали гипсова отливка от неговия череп, направена три века след смъртта на художника през 1833 г.

Оказва се, че носът на Рафаело е бил по-изпъкнал и не толкова фин, колкото самият той си го е рисувал.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Построиха магистрала около малка къща в Китай

Собственикът й от десетиления отказва да я продаде

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Китайски град построи магистрала около малка къща, след като собственикът й от десетилетие отказва да я продаде на държавата.

Сградата е един от многото примери за „къщи на нокти“ в Китай – или „dingzihu“ на Мандарин – където собствениците на жилища отхвърлят обезщетение от предприемач за събарянето им.

Кадри, публикувани от местните медии, показват, че имотът е плътно притиснат между двете крила на новооткрития мост „Хайджуонг“ в метрополиса Гуанджоу в провинция Гуандун.

Собственикът разказва, че не се е съгласил да се премести, тъй като правителството не е успяло да му предложи имот на идеално място.

Медии твърдят, че в замяна на имота си мъжът поискал четири апартамента.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА