Открийте ни и в

Интересно

Приятел, който стои тихо настрана: Книгите са най-добрите учители в света

Те са най-силното средство за споделяне на доброта и най-важните морални прозрения и уроци

публикувано

на

Има приятел, който никога не подвежда този, който се опира на него. Той стои тихо настрана, мълчи, докато не бъде помолен, винаги е надежден и предлага най-добрите решения. Този приятел мечта е … книгата.

Книгата е измислена, за да бъде съкровищница на знанието. Тя е инструмент за взаимно информиране и задоволява интереса към знанията на другите и свързва поколения, разделени от стотици години.

В книгите се намират много хубави неща, но и най-важните неща за нашето съществуване – история, география, природни науки, литература, изкуство…

Хората просто отварят книгите и научават необходимото, безкористно споделяйки най-големите човешки духовни съкровища. С книгите ние всички сме съпритежатели на всички човешки постижения.

Същевременно книгите са най-силното средство не само за хуманизация, но и за човечност.

Книгите предлагат прозрения, преживявания, преживявания, послания, красиви думи и прекрасни чувства. Всичко това те сърдечно дават на читателите, които сами ще научат всички тези неща след среща с тях.

Книгите също учат какво е злото и как то може и трябва да бъде избягвано. Те са инструмент за защита на доброто. Те са най-силното средство за споделяне на доброта и най-важните морални прозрения и уроци.

Книгите са незаменимо средство за обучение и обучение, истински учител по етика за всички хора по света, особено за най-младите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено