Открийте ни и в

Твоят глас 2021

При засилен интерес премина изборният ден в Канада (ВИДЕО)

Хората вярват, че гласа им ще доведе до промяна, че той ще бъде в полза на равенството пред законите

публикувано

на

Изборният ден на места в Канада приключи. В Торонто, където бяха открити три секции, стотици българи упражниха правото си на глас. Най-голяма беше опашката пред генералното ни консулство. Заради мерките и малката приемна, има само една урна и времето за чакане бе около час и половина.

Сн.: Люба Енчева

Към 16 часа в секцията в Източноправославната църква Свети Димитър бяха гласували 375 човека.

Повечето българи на опашките бяха ентусиазирани и с нетърпение очакваха да гласуват. Повечето от гласуващите пристигаха и се регистрираха в момента, като попълваха специалните декларации. Тяхната бройка бе значително по-висока от тези, които предварително бяха заявили правото си на глас.

Сн.: Люба Енчева

Много от сънародниците ни смятат, че гласувайки изразяват възприятието си, че носят в себе си част от България и милеят за нея. Това е един директен начин да демонстрират загрижеността си за бъдещето на страната, да изразят своя патриотизъм и обич към роднините и приятелите, които са там.

Сн.: Люба Енчева

Хората вярват, че гласа им ще доведе до промяна, че той ще бъде в полза на равенството пред законите, в подкрепа на реформите в административната система, в стимулиране на малкия бизнес, в унищожаване на корупцията. Всъщност, българите в Монреал чрез гласуването изразяват желанието си да бъдат част от демократичния процес, предаде кореспондентът на BG VOICE.

Католическият Великден и хубавото време предразположиха към по-висока избирателна активност.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено