Цветан Цветанов представи част от лицата на новата си партия "Републиканци за България". На специално събитие в откритата зала на НДК в събота сутринта Цветанов представи още целите и политическите възгледи на партията си, чието учредяване ще бъде след седмица - на 27 септември. Той благодари специално на братята Павел и Румен Вълневи, бизнесмените от Чикаго, собственици на най-голямата българска логистична компания в САЩ AmeriFreight и създатели на телевизия BiT, която стартира от Чикаго през 2013 г., а впоследствие отвори и студио в София. На 9 февруари 2018 г. телевизията бе продадена на продуцента Мирослав Янев, който обещаваше да я развива, но в последствие бе фалирана. В САЩ братята имат над 600 тира, най-модерният трък стоп в района на Чикаго, верига хранителни магазини и други бизнеси.

„Искам да благодаря на братя Вълневи, които са излезли от Родопите и стигнаха до Щатите и станаха едни от успелите българи в Чикаго и осигуряват толкова много работни места“, каза Цветанов от трибуната. Павел Вълнев също беше сред гостите на представянето на новата партия.

Оказа се, че друг българин Иван Тодоров, който също живее в САЩ, е предоставил къщата си в центъра на Пловдив за офис на новия политически проект на Цветанов. “Иван Тодоров, който другата седмица трябва да си тръгне обратно към САЩ каза, че е готов да тръгне с нас. Той предостави фамилната си къща за офис в центъра на Пловдив”, каза Цветанов.

Благодарности бяха отправени и към Благой Благоев, трикратният световен шампион по вдигане на тежестик, който от 30 години живее в Австралия. Той е представител на българската общност в Мелбърн. “Общността иска да гласува за тази промяна, която всеки очаква”, каза Цветанов.

Зад проекта застава и Георги Пандуров, който в последните 40 години живее в Германия и работи като оперен певец в Кьолнската опера.