Открийте ни и в

Вашите пари

Прогноза на финансист: Очаква ни нетрадиционна криза

Според Любомир Дацов в световен план има доста изследвания, които показват, че по-тежка криза в Европа не е имало от 30-40 години

публикувано

на

Сн: Съюзът за стопанска инициатива

„Това няма да е традиционна криза в световен мащаб”, заяви в ефира на Нова телевизия финансистът Любомир Дацов. Според него обаче България изостава от световното течение.

Той подчерта, че се бележи и технологичен и социален скок. Според него промените в обществата, индустрията, в отношенията дават невероятен шанс за ускорено развитие на икономиката в следващите години.

„Тази криза има своите особености. Безработицата е минимална. Има изкривявания, които затрудняват анализите. Втората вълна допълнително ще усложни икономиката. При първата блокада хората очакваха кратки срокове и бързо отминаване”, обясни Дацов.

"Тренд": Заради коронакризата 48% от българите нямат пари да празнуват както преди

Според него в световен план има доста изследвания, които показват, че по-тежка криза не е имало от 30-40 години, поне в Европа.

„Тази криза е предизвикана от COVID-19, тя не е традиционно-икономическа. Някои правителствени решения допълнително „напомпват” проблемите, които съществуват. Например в последните седмици излязоха изследвания, които показват, че т.нар програми за количествени улеснения на централните банки допълнително задълбочават разликите в доходите на хората”, обясни Дацов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено