Открийте ни и в

Европа

Прокуратурата иска присъди за двама българи, заподозрени в трафик на жени в Амстердам

Жените не подали жалба, защото не вярват, че са жертви

публикувано

на

Прокуратурата иска присъди за двама българи, заподозрени в трафик на жени в Амстердам

Прокуратурата иска присъди за двама български мъже, заподозрени в експлоатация и трафик на жени в квартал Red Light District в Амстердам.

Жените настояват,

че са работили доброволно. Те са били експлоатирани по метода “любовник”, при който жертвите са съблазнени и след това използвани за печалба.

Заподозрените мъже заплашвали, унижавали и обиждали жените, за да извлекат печалба. Жертвите водили изолиран живот с екстремни ограничения върху личните си свободи.

Жена разобличи мъжа си в изневяра благодарение на гласовия асистент Alexa

Жените не са подали жалба, защото не вярват, че са жертви. Прокуратурата подозира, че те се страхуват от заподозрените, които са ги поставили в прекалено зависима, уязвима позиция.

Заподозрените мъже

са арестувани през 2016 г. за действия, извършени от 2010 г. до 2016 г. Пандемията от COVID-19 принуди изслушването да бъде отложено за повече от две години. Сега от прокуратурата искат присъди за лишаване от свобода съответно от 32 и 54 месеца срещу двамата мъже.

Русия ни замеси във взрива на Кримския мост: ''Преди това камионът е бил в България''

Това се счита за много сериозен случай на сексуална експлоатация. Участващите жени са били накарани да работят дълги часове, дори когато са болни, а приходите им са били контролирани изцяло от заподозрените. Жените не са получили никаква автономия по отношение на това кога са работили или какво са купили, и е трябвало да докладват доходите си ежедневно чрез кодирани текстови съобщения.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено