Открийте ни и в

САЩ

Прокуратурата на Ню Йорк разследва главния финансов директор на Trump Organization

Това е често срещана тактика, използвана от прокурорите, за да се опитат да накарат хората да „сменят страните“, за да помогнат за изграждането на дело, което да достигне по-нагоре по корпоративната стълбица.

публикувано

на

Алън Вайселбърг Trump Organization /сн: /

Прокуратурата на Ню Йорк започна данъчно разследване срещу висшия служител на Trump Organization Алън Вайселбърг. Той е дългогодишен помощник на бившия президент Доналд Тръмп и сега натискът срещу него се засилва и идва от две посоки, твърдят източници на CNN. От една страна главният прокурор разглежда личните му данъчни дела, а от друга прокурорите от окръжната прокуратура са се фокусирали над ролята му в Trump Organization, личните му финанси и привилегиите, дадени на сина му Бари, който също дълго време е служител на тази бизнес група.

Прокурорите се стремят да намерят лост, който би могъл да накара Вайселбърг да си сътрудничи с властите, казаха запознати с разследването, което потенциално вдига залога за Тръмп и семейството му.

Това е често срещана тактика, използвана от прокурорите, за да се опитат да накарат хората да „сменят страните“, за да помогнат за изграждането на дело, което да достигне по-нагоре по корпоративната стълбица.

Embed from Getty Images

Службата на Ванс се координира с тази на Летиша Джеймс за криминално разследване срещу Вайселбърг, който засега не е обвинен в никакви нарушения. Данъчното разследване на личните му финанси от прокурора на Ню Йорк Летиша Джеймс е стартирало преди няколко месеца и се провежда от малко звено в службата, имащо правомощия да повдига наказателни обвинения, казаха запознати със случая, цитирани от CNN.

Тези разследващи се координират с прокурорите в окръжната прокуратура на Манхатън, водена от Сайръс Ванс младши, който разследва Trump Organization, прехвърли интереса си и към данъчните декларации на Тръмп и наскоро започна да проучва привилегиите, които компанията е дала на служителите, финансите на Вайселбърг и привилегиите за сина му, казват източниците.

От секстормоз до укрити данъци: 29 дела висят в съдилищата срещу Тръмп

Във вторник главната прокуратура заяви, че също се присъединява към наказателното разследване на окръжната прокуратура срещу Trump Organization и е информирала компанията, че нейното разследване вече няма само гражданско естество.

Данъчното разследване на прокуратурата се фокусира върху Вайселбърг като физическо лице, но може да се разшири, за да включва действия, които той е предприел в ролята си на ръководител в организацията на Тръмп.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА