Открийте ни и в

България

Прокуратурата не е чула имена от Бойко Рашков

Вътрешният министър беше на разпит за строителството на АМ “Хемус”

публикувано

на

Разпитът на вътрешния министър Бойко Рашков се е провел по общия ред, а по искане на свидетеля Рашков не е направен видео- и звукозапис.

От прокуратурата дадоха подробности по провелия се разпит:

„По време на разпита му в сградата на СГП днес Б. Рашков в качеството си на свидетел не е посочил никаква конкретика, включително не е посочил и конкретни лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства по разследването за изпиране на пари, предназначени за ЛОТ-5 от Автомагистрала “Хемус”, заявяват от прокуратурата.

Рашков: ГЕРБ са присвоили 40% от парите за АМ "Хемус"

„Самият Бойко Рашков е определил изказванията си пред БНР – участието си предаването “Преди всички” на програма “Хоризонт” на Българско национално радио (БНР) от 23.12.2021 г. като “политически” и е заявил, че “не могат да бъдат други”.

Решението за провеждане на разпит на министър Рашков беше взето от наблюдаващите прокурори именно във връзка с неговото изявление на 23.12.2021 г. в предаването, а от прокуратурата отново го цитират: “За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват, едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме стигнали, да предприемат едни действия, вероятно едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде”.

Преди разпита доц. Рашков е бил запознат с правата и задълженията си като свидетел в съответствие с установената в закона процедура за провеждане на разпит и беше поканен да изложи във формата на свободен разказ всичко, което му е известно във връзка с разследването по делото “Хемус”, след което му бяха поставени допълнителни въпроси.

ГЕРБ ще съди Бойко Рашков

Разследването ще продължи съгласно предварително очертания от екипа от наблюдаващи прокурори план за събиране и проверка на доказателства.“

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА