Открийте ни и в

Новини

Прокуратурата: Няма доказателства, че Васил Божков е изнудван

Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов бяха задържани за 24 часа по разследване за изнудване на Божков

публикувано

на

„Към момента в Софийската градска прокуратура не са представени доказателства да е имало упражнено неправомерно въздействие и принуда спрямо Васил Божков.

Не разполагаме и с доказателства да е било извършено изнудване, за което е образувано досъдебното производство“ – това казват от държавното обвинение в съобщение до медиите, публикувано в официалната им „Facebook“ страница.

На 21 март в прокуратурата били депозирани три проекта на постановления за привличане на политически лица в качеството им на обвиняеми по повод изнудването на Васил Божков.

Прокуратурата призова на разпит Кирил Петков, Бойко Рашков и Асен Василев

От прокуратурата казват, че документите не съдържали подпис, не било посочено име, а само длъжността на разследващия полицай. „Разследващите полицаи нямат правомощия да повдигат обвинения на лица, членове на Министерския съвет към момента на деянието“, казват още от прокуратурата.

Разследвания за престъпления, извършени от лица от Министерския съвет се правят само от следовател, който принадлежи към съдебната власт. Това е с цел гаранция срещу евентуален произвол и злоупотреба с власт.

„Във връзка с порочно извършените на 17.03.2022 г. претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на иззетите предмети и вещи ще бъде извършен оглед“, казват още от държавното обвинение.

Борисов, Арнаудова и Горанов ще обжалват задържането си

„Ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР“, допълват още те.

Миналата седмица бившият премиер Бойко Борисов, ПР-ката му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов бяха задържани за 24 часа по разследване за изнудване на Божков. Прокуратурата обаче не внесе обвинителен акт.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА