Открийте ни и в

България

Прокуратурата: Няма досъдебно производство срещу Мария Цънцарова

Асоциацията на европейските журналисти сигнализира за натиск върху Цънцарова. Оттам заявиха, че тя е привиквана да разкрие източниците си на информация по материал за ваксинирани депутати

публикувано

на

Прокуратурата: Няма досъдебно производство срещу Мария Цънцарова

Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката Мария Цънцарова е образувано досъдебно производство.

Това заявяват от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Във връзка с многобройни медийни запитвания Окръжна прокуратура гр. Пазарджик уведомява, че от служители на ГД „БОП“ МВР е извършена проверка за престъпление по чл. 319а ал. 1 от НК.

Резултатите от същата са постъпили в ОП –Пазарджик, с мнение за образуване на досъдебно производство.

Взеха на мушка сателитите на Мъск. Руснаците с предупреждение

С постановление от 14.07.2022 г. на ОП-Пазарджик е било образувано досъдебно производство за това, че в периода от 06.01.2022г. и на 07.01.2022г. в гр. Велинград неправомерно е осъществен достъп до информационна система – Национална здравна информационна система, като е получена информация относно лични здравни данни на физически лица, касаещи ваксинационния им статус и случаят не е маловажен – престъпление по чл.319а ал.1 от НК.

Предмет на досъдебното производство са фактите и обстоятелствата, относими към предмета на престъплението.

По досъдебното производство не е повдигнато обвинение, като на настоящия етап се събират писмени доказателства и се извършват разпити на лица в качеството на свидетели, поясняват още от обвинението.

Да возиш Доктора, да оцелееш след бомбен атентат и да те убие такси

На 16 септември Асоциацията на европейските журналисти сигнализира за натиск върху Цънцарова. В своя позиция оттам заявиха, че тя е привиквана от органите на реда с цел да разкрие източниците си на информация по материал за ваксинираните депутати на партия „Възраждане”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено