Открийте ни и в

САЩ

Прокуратурата призова на разпит главния финансист на организацията Тръмп

Заповедта за Маккони да даде показания пред голямото жури на щата, е свързана с разследването на върховния служител в организацията на Тръмп Алън Вайселбърг

публикувано

на

Сн.: Pixabay

Окръжната прокуратура в Манхатън призова финансовия директор на Trump Organization Джефри Маккони като част от разследването на бившия президент Доналд Тръмп и неговата компания, съобщи в петък The New York Times.

Times съобщи, че заповедта за Маккони – дългогодишният финансист на организацията Trump и един от малка група служители, контролиращи фискалните въпроси на компанията – да даде показания пред голямото жури на щата, е свързана с разследването на върховния служител в организацията на Тръмп Алън Вайселбърг.

От секстормоз до укрити данъци: 29 дела висят в съдилищата срещу Тръмп

Обвинителите в окръжната прокуратура се задълбочават върху ролята на Вайселбърг в организацията Тръмп, личните му финанси и предимствата, дадени на сина му Бари, дългогодишен служител на организацията. Разследването е част от наказателно разследване на компанията, нейните ръководители и семейство Тръмп.

Майкъл Коен за разследването срещу Тръмп: Той ще натопи децата си и Мелания

Призовката на Маккони предполага нова глава от разследването.

Миналата седмица прокурорите са предупредили поне един свидетел да се подготви за свидетелски показания, съобщи пред CNN човек, запознат с разследването.

Обвинителите се стремят да намерят лост, който би могъл да накара Вайселберг да си сътрудничи с властите, казаха запознати миналия месец.

Прокурорът, разследващ Тръмп, свика гранд жури за оценка на вероятни обвинения

Това е често срещана тактика, използвана от прокурорите, за да се опитат да накарат хората да се „обърнат“, за да помогнат за изграждането на дело по-нагоре по корпоративната стълбица.

Подготвя се „таен план за екстрадирането“ на Тръмп, ако бъде обвинен в Ню Йорк

Щатската прокуратура откри наказателно данъчно разследване срещу Вайселберг, а офисът на Ванс координира с канцеларията на Джеймс криминалното разследване срещу него.

Името на Маккони се появи в призовка за 2019 г., издадена от офиса на Ванс до организацията Тръмп. Името му беше посочено сред хората, осъществявали „плащания или споразумения с Майкъл Коен или American Media, Inc.които касаят Карън Макдугъл или Стефани Клифорд, известна още като порнозвездата Сторми Даниелс.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено