Броени дни до гласуването на кабинета "Василев" в парламента. Продължаваме промяната се нуждае от още 6 гласа, за да си осигури необходимото мнозинство от 121 депутати. Остават им около 48 часа да ги намерят. Рано в сряда от партията обявиха, че няма да предложат кабинет, ако не получат пълна подкрепа. И още - въпреки че разговорите за министерски постове започват от четвъртък, Продължаваме промяната обявиха, че задължително ще изпратят свой човек във финансовото министерство. По неофициална информация - Кирил Петков. Проектокабинетът "Василев" вече има управленска програма. Партньорите на ПП я одобряват. С малки забележки.

„Това, което виждаме като очертания на програмата е изключително добро и фокусирано и не би трябвало да се пропуска възможността да се излъчи управление. Призивът ми е за здрав разум и умереност“, каза Христо Иванов от ДБ.

„Много добра основа за програма. Имаме някои допълнителни предложения. Предстоят ни разговори до час с мандатоносителя. Надявам се да изчистим различията до довечера“, каза пък Корнелия Нинова от БСП.

И за пореден път обвиниха Кирил Петков в лъжа.

А от "Възраждане" казаха, че след публично оповестените им твърдения, че са били търсени от промяната за подкрепа, телефоните спрели да звънят.