Открийте ни и в

Вашето здраве

Прополисът очиства черния дроб и подмладява

Пчелното млечице укрепва вегетативната нервна система

публикувано

на

Медът е може би един от най-полезните натурални продукти. Той е богат на голяма гама полезни вещества, незаменими за организма и здравето. Може да направи истински чудеса с тялото ни, ако го консумираме всеки ден.

Медът съдържа невероятно голямо количество мощни антиоксиданти. Те се борят с всички кожни проблеми, извеждайки токсините и стопирайки възпаленията и стареенето.

Второто по сила въздействие след меда е това на прополиса. Пчелите го събират от кестен, върба, топола, чиито пъпки напролет са лепкави. Интересен е фактът, че прополис от различни части на света и с различен състав има приблизително еднакво действие.

Пчеларите пък събират прополиса със специални мрежи. Приготвя се т.нар. хидроалкохолен разтвор по определен начин. Съхранен в хладилник, той е изключително благоприятен като имуномодулатор, антиоксидант, детоксикатор на черния дроб.

Прилага се 10 до 30 капки два до три пъти дневно

 при здрави или болни хора

 Децата също могат да приемат прополис, но трябва да се избягва алкохолният разтвор.

Прополисът изчиства тялото от дегенериралите клетки. Затова кожата на хора, които приемат големи дози прополис, видимо се подмладява след продължително лечение от 3 до 6 месеца.

Устойчивостта на организма рязко се подобрява след няколко курса. Една простуда или бронхит могат да бъдат лекувани в началото им само с прополис. Заболяванията на храносмилателния тракт – язви, гастрити и колити – също.

Пчелното млечице е един сложен продукт. Има регулиращ ефект върху вегетативната нервна система.

То е едно прекрасно средство, което може да бъде използвано за тонизиране на организма при деца с хипотрофии, възрастни хора, които са отслабнали и не се хранят добре.

Основното е да се приложи в малко количество – с размерите от лещено до грахово зърно – задължително под езика за 2-3 мин., за да се резорбира. Никога млечицето не се гълта директно, защото се унищожава оксаловата му киселина.

Пчелният прашец пък помага срещу хроничен колит

 стрес и физическа умора

Той е богат на витамини, минерали, микроелементи. Съдържа между 20 и 30% белтъчни вещества – заменими и незаменими аминокиселини. Разбира се, не може да бъде заместител на месото, коментират специалисти по хранене. Приема се по 1-2 ч.л., разтворени в кисело мляко или вода като десерт.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено