Алек Болдуин изтегля револвера край тялото си и го насочва към камерата по време на репетиция на снимачната площадка на Rust, когато оръжието стреля и улучва оператора в гърдите. Това пише в доклад за инцидента от неделя.
Разпитите на екипа предоставят допълнителни подробности за случайната стрелба в четвъртък в Ню Мексико, при която загина 42-годишната Халина Хътчинс и беше ранен режисьорът Джоел Соуза.
Болдуин е получил пистолета с уверения, че не е зареден, съобщиха властите в Санта Фе в съдебни документи.
„Джоел каза, че Алек седи на пейка в църковна сграда и тренира кръстосано изтегляне. Той е гледал през рамото на Хътчинс, когато е чул нещо, което е прозвучало като камшик и после силен пукот“, пише в декларация от разпитите.
Хътчинс е прострелян в областта на гърдите, се казва в документа.
„След това Джоел смътно си спомня Хътчинс да се оплаква от стомаха си. По думите му тя е започнала да се препъва назад и е била подпомогната да стъпи на земята“, се добавя в клетвената декларация.
Хътчинс казвала, че не може да усети краката си, обясни пред полицията Рийд Ръсел, оператор, който стоял до нея по време на стрелбата.
Разстроеният Болдуин беше сниман в събота пред хотел в Санта Фе, прегръщайки и разговаряйки с Мат Хътчинс, съпруга на Халина Хътчинс, и техния деветгодишен син.