Открийте ни и в

България

Протест във Враца: Отложиха делото за убийството на Андреа от Галиче

Все още не са ясни причините за решението на съда

публикувано

на

Отложиха насроченото за днес дело срещу задържания за убийство на Андреа от Галиче. Все още не са ясни причините за решението на съда. Гневните близки на момичето ще излязат днес на мълчалив протест пред сградата на съда във Враца.

Зверството беше извършено на 11 януари от непълнолетния тогава Аксел Олеков. Посред нощ той се вмъкнал в бащината къща на жертвата, пребил я, изнасилил я и я убил, а след това си тръгнал с парите, които намерил. Сега е подсъдим по 4 текста на Наказателния кодекс.

Според експертизата, въпреки че е бил непълнолетен, Аксел е съзнавал деянията си и е могъл да ръководи постъпките си. Още на разпоредителното заседание обаче стана ясно, че по текстовете, по които е подведен, убиецът може да бъде осъден или на 12 или на 18 години затвор.

„Ход на делото беше даден, преди убиецът на детето ми да навърши пълнолетие. Можеше да се изчака, за да има справедливост. Адвокат Марковски поиска най-тежкото наказание. Казали му, че няма доказателства”, сподели бащата на убитата Андреа – Асен Симеонов.

И заяви, че няма да издържи да се срещна очи в очи с човека, убил детето му.

„Всичко ми напомня за детето, не мога да живея в тази къща. В момента живея при сестра ми. Животът на приятеля на Андреа също е съсипан. Той ми сподели, че мечтае да умре, за да отиде при Анди. Брат й още пие хапчета, за да се съвземе”, каза още бащата на убитото момиче.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено