Открийте ни и в

На път

Протест на шофьорите на камиони в цялата страна (ВИДЕО)

публикувано

на

Стотици шофьори на камиони от цялата страна се движиха бавно по главни магистрали с надеждата да привлекат вниманието на лидери от транспортаната индустрия и законодатели.

Протесът на шофьорите преминава под слогана “Slow Roll” или “Карай бавно”, а причината за недоволството на водачите на тирове са регулациите засягащи работни часове зад волана и часове за почивка (т.нар On duty, off duty часове)

В Чикаго протестът беше блокиран от централните части на града, но премина по най-натоварените магистрали към международното летище O`hare. Шофьорите на камиони тръгнаха от предградието Мonee в 10 сутринта по междущатска магистрала I-57 и караха на север до центъра на Чикаго, в лявата лента с минималната позволена скорост.

Шофьорите на камиони настояват властите да вземат под внимание исканията им за по-гъвкави правила за работните часове, по-свободни правила за електронните логбуци и повече изисквания за практика на новите водачи на тежкотоварни превозни средства. Шофьорите настояват и за повече паркинг за тировете в близост до магисталите.

Според много от работещите в индустрията сегашните програми за обучения не подготвят шофьорите добре за опасни ситуации на пътя.

“Не можем да правим нищо без да го отбележим в електронния логбук”, казва Лори Франклин, шофьор на камион, част от протеста “Дните ни в тази професия са преброени. Трябва да следим часовника постоянно, а когато трябва да паркираме някъде няма къде защото всички паркират по едно и също време”.

Според Джо Дини компютърните системи, които следят пътния маршрут не са от помощ на водачите. “Електронните логбуци са просто като устройство детегледач на големите компании да наблюдават шофьорите, защото програмите им за подготовка за толкова слаби”, казва Дини.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено