Открийте ни и в

Коронавирусът

Проучване: Две трети от британците, заразени с Омикрон, вече били изкарали ковид

Рискът от инфекция се увеличава при хората, живеещи в големи домакинства, в сравнение с домакинствата с един човек

публикувано

на

Според последното британско проучване две трети от хората във Великобритания, които наскоро са се заразили с щама на коронавируса Омикрон, вече имат преболедуван коронавирус.

Близо двама от всеки трима респонденти с COVID-19 съобщават, че преди това са имали коронавирус, според проучване REACT (Оценка на предаването в общността в реално време), ръководено от Imperial College London и Ipsos Mori, съобщава Guardian.

„Сред 3582 позитивни хора 2315 (64,6 процента) съобщават за предишна инфекция“, се казва в проучването. Установено е, че рискът от инфекция се увеличава при хората, живеещи в големи домакинства, в сравнение с домакинствата с един човек.

Необходима е повече работа, за да се установи колко реални рецидиви има, но резултатите разкриват групи, които изглежда е по-вероятно да получат отново ковид. Резултатите включват здравни специалисти и домакинства с деца или няколко членове под един покрив.

Проучването тества над два милиона души, а последните открития за първите две седмици на 2022 г. се основават на около 100 000 PCR теста, които са изпратени на доброволци и след това върнати.

Около 4000 са положителни, което е най-високият процент от началото на пандемията.

Когато селекцията им е секвенирана, за да се провери с какъв вид ковид са заразени, почти всички са имали Омикрон, идентифициран за първи път в Южна Африка, причинявайки голяма зимна вълна от инфекции в Европа.

Все още не е ясно колко доброволци с положителна проба са били напълно ваксинирани. Две дози осигуряват слаба защита срещу омикронни припадъци, въпреки че защитата срещу тежко заболяване продължава. Но бустер дози бяха въведени с висока скорост след появата на Оmicron, за да се увеличи защитата на човека.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА