Открийте ни и в

Любопитно

Проучване сред суперстолетници: На теория вечният живот е възможен

Ако рискът от смърт нараства нормално с възрастта, швейцарските учени стигат до извода, че тя достига плато с вероятност за много дълбока старост от 50 процента

публикувано

на

Хората могат да живеят и до 130 години, а и повече, дори и тази възможност да е малка, твърдят швейцарски учени.

Максималната продължителност на човешкия живот остава спорна тема. Според някои изследвания тя е 150 години, други изключват каквато и да е граница.

Учените от Федералното политехническо училище в Лозана дават своя принос по темата с анализ на данни за суперстолетници на възраст над 110 години и такива, които живеят до 105 години.

COVID намали продължителността на живота най-значително от 1945 насам

Ако рискът от смърт нараства нормално с възрастта, швейцарските учени стигат до извода, че тя достига плато с вероятност за много дълбока старост от 50 процента.

“След 110 години можем да сравним вероятността за още една година живот с тази от ези и тура – обяснява проф. Антъни Дейвидсън. – При ези ще отпразнувате още един рожден ден, иначе ще умрете преди него. Според наличните данни хората могат да живеят 130 години, но ако те бъдат екстраполирани, няма граница за човешкото дълголетие.”

Учените са работили с международна база данни за 1100 суперстолетници от 13 държави. Най-възрастният човек, регистриран в света, е французойката Жан Калман, починала през 1997 г. на 122 години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА