Открийте ни и в

САЩ

Пуснаха лотарията “Зелена карта”

bgvoice

публикувано

на

Започна регистрацията по програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2021 г., позната като лотарията “Зелена карта”, съобщиха от посолството на САЩ.

Електронната система на програмата (E-DV) вече е отворена за регистрации и ще бъде затворена в 12 ч на обяд на 5 ноември 2019 г. През този период кандидатите ще имат достъп до електронния формуляр за участие в програмата на адрес https://dvlottery.state.gov

Нови правила за зелена карта намаляват шансовете на българите

Програмата DV-2021 ще се проведе изцяло по електронен път и заявки за участие, изпратени по пощата, няма да се приемат.

Има промяна в общите правила за участие в DV-2021. Всяка заявка за участие трябва да включва номер, страна на издаване и дата на изтичане на валиден, неизтекъл паспорт на основния кандидат. Това изискване се отнася само за титуляря, а не за членовете на неговото семейство. Ако не се предостави цялата информация, която се изисква за регистрацията, това ще доведе до дисквалификация.

Всички участници трябва да се регистрират с актуална снимка, направена през последните шест месеца. Заявки за участие, подадени със снимки от последните две години (DV-2019 и DV-2020), ще бъдат дисквалифицирани.

Рекордно малко българи печелят Зелена карта от лотарията

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник за един регистрационен период. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Няма такса или изискуема сума за попълване на електронния регистрационен формуляр в програмата DV. След подаване на електронната заявка участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 септември 2021 г. Единствено чрез номера за потвърждение те ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2021 и, ако е така, да получат информация за кандидатстването за виза и деня на интервюто. Уникалният номер за потвърждение на регистрацията помага на участниците в програмата да се предпазят от измами, злоупотреби и проблеми с пощата.

Тръмп спира лотарията за зелена карта в опит за полу-имиграционна реформа

Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата dvlottery.state.gov след 5 май 2020 г.

Изтеглените участници няма да бъдат уведомени за статуса на онлайн регистрацията им в програмата по пощата, имейла или по телефона. Всички писма, имейли или телефонни обаждания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата за зелена карта, са измамни.

Инструкциите за програмата за разнообразяване на имигрантския поток са публикувани на английски и на български език в сайта на посолството bg.usembassy.gov.

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

САЩ

Хилари Клинтън не е нарушила протоколите за секретност с личния си сървър

Сибила Патси

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Разследване на Държавния департамент на личния сървър на бившия държавен секретар и кандидат за президент Хилъри Клинтън показва, че тя или сътрудниците й не са злоупотребили масово с класифицирана информация, до която са имали достъп, както и че не са имали намерение за такава злоупотреба.

Разследването на държавното бюро за дипломатическа сигурност към Държавния департамент продължи три години. Заключението е, че

38 лица са извършили общо 91 нарушения на сигурността

включително изпращани на имейли от и до личния сървър на Клинтън.

„Въпреки че е имало някои случаи на вкарване на секретна информация в некласифицирана електронна система, като цяло разпитаните лица са запознати с политиките за сигурност и са правили всичко възможно да ги прилагат в своите действия“, се казва в доклада.

„Случаите, когато тайни данни са били умишлено пращани по личния имейл са рядко изключение“.

Няма убедителни доказателства за системна, умишлена злоупотреба с класифицирана информация

 

„Използването на частна електронна система за изпращане на официални имейли от името на държавен служител повишава риска от хакерски атаки, тъй като частният сървър не е включен в задължителния мрежов мониторинг на Държавния департамент“, е посочено в доклада. Няма данни обаче личният сървър на Клинтън да е бил компрометиран. Срещу нея така и

Не бяха повдигнати официални обвинения

, въпреки първоначалната оценка на тогавашния директор на ФБР Джеймс Коми, който заяви, че хората в нейния щаб са били невнимателни със съхранението на класифицирана информация

Малко след като гръмна скандала с личния сървър на Клинтън пък много експерти по киберсигурността бяха загрижени, че Русия компрометира държавните сървъри. В един момент те бяха спрени за един уикенд, за да се премахнат възможни вируси и цифрови подслушвания. По този повод разследващите посочиха, че има значителна неяснота относно това какъв вид „информация на чуждестранно правителство“ трябва да се третира като класифицирана и какво може да се споделя в некласифицирани системи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

САЩ

$750 хил. обезщетение за мъж, парализиран след стрелба от полицай в собствения си дом в Южна Каролина (ВИДЕО)

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Pixabay

Мъж спечели дългогодишна съдебна битка и получи обезщетение от 750 хиляди долара, след като бил прострелян в собствения си дом в Южна Каролина от полицай, помислил го за крадец през 2015 г.

След инцидента Брайънт Хейуърд останал парализиран. Присъденото обезщетение е далеч от исканите $24 млн., за които мъжът се опитваше да осъди офиса на шерифа на окръг Чарлстън.

„Този случай беше много заплетен. Брайънт беше абсолютно невинно момче и всичко, което можеше да се обърка се обърка,“ каза адвокатът му Джъстин Бамбърг в неделя. „Без видео запис на стрелбата, всички доказателства се базираха само на казаното от страните. Всъщност, нищо не променя факта, че Брайънт е невинен собственик, прострелян при трагично стечение на обстоятелствата.“

„Неговият живот беше променен завинаги, но той е от щастливнците, които оцеляват,“ добави той.

През 2015 г. Хейуърд се обадил на 911 за въоръжен обир в дома си в Холивуд, Южна Каролина. Според властите той е държал оръжие в ръцете си, когато полицейският патрул от шерифството на окръг Чарлстън пристигнал на мястото на сигнала.

В записа от повикването на 911, жертвата обяснява на диспечера, че двама мъже с оръжие опитват да влязат в къщата му, като са счупили прозореца. По-късно той моли диспечера полицията да побърза.

Докато полицията дошла крадците избягали, а самите полицаи заявили, че не знаели, че собственикът е въоръжен.

През 2017 г. Хейуърд заведе дело, след като стрелбата го оставя парализиран от врата надолу и той се нуждае от ежедневна медицинска помощ до края на живота си. Той е неспособен да се храни и къпе сам, освен това е развил рани от залежаване и диабет, според адвоката му. Останала му е и дълготрайна емоционална травма. Адвокат Бамбърг заяви, че битката за правата му е помогнала да клиента му да остане силен, но понякога е чувствал разочарование от решенията на съда.

„Имал съм няколко случая в моята кариера, които са ме докосвали емоционално и този е един от тях,“ заявява Бамбърг. „Боли, когато един младеж в кря на 20-те ти каже, че по-добре да е мъртъв, защото не може да движи нищо от врата си надолу.“

„С течение на времето, духът му се подобри. Сега той казва, ‘Аз съм оцелял, мога да се преборя с това.’ Той се научи как да изпозлва стола си и осъзна, че е благословен, защото все още може да разговаря с хората, които обича,“ разказва адвокатът.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

САЩ

Багаж се взриви на летище Midway в Чикаго (ВИДЕО)

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. Кадър/ Twitter

Сак с багаж се взриви докато беше натоварван на полет Y4943 на Volaris. До момента няма информация за пострадали и нанесени щети на самолета.

Полицията и сапьори са на мястото на експлозията на летището. Според полицията вероятно става въпрос за взрив на батерия на мобилен телефон или зарядно, а не за терористичен акт.

Няма опасност за пътниците, твърдят властите. Летището не е евакуирано.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada