Открийте ни и в

Войната в Украйна

Путин затваря Русия за транзитни автопревози от България

Как ще засегне България това?

публикувано

на

Путин затваря Русия за транзитни автопревози от България

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който дава право на правителството да наложи забрана за автомобилния превоз на товари през страната от компании, регистрирани в т.нар. неприятелски страни, в чиито списък е и България.

“Да предостави на правителството на Руската федерация правомощия да установи забрана за международен автомобилен превоз на стоки през територията на Руската федерация с камиони, принадлежащи на чуждестранни превозвачи, регистрирани в чужди държави, които са въвели ограничителни мерки по отношение на гражданите на Руската федерация и руски юридически лица в областта на международния автомобилен превоз на товари”, се отбелязва в постановлението.

В съответствие със своите разпоредби кабинетът трябва да определи:

продължителност на забраната

списък на чужди държави, които са въвели ограничителни мерки срещу руски граждани и компании в областта на международния автомобилен превоз на товари

Мъртвородено бебе проплака на път за гробищата (ВИДЕО)

видове международни автомобилни превози на товари, които са обект на забрана

условия за превоз на стоки, при които забраната не се прилага.

На 5 март руското правителство одобри списък с “неприятелски настроени” страни в отговор на западните санкции и България попадна в него като член на Европейския съюз. Но в него има и държави извън Европа като Микронезия, Нова Зеландия, Южна Корея, Сингапур, САЩ, Япония.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено