Открийте ни и в

Войната в Украйна

Путин за бившия си шеф: Ударете го по главата, увийте го в килим и ще го погребем тук

публикувано

на

Путин за бившия си шеф: Ударете го по главата, увийте го в килим и ще го погребем тук

Садист, който е върнал в Русия политическите убийства. Така рисува днешния руски президент Владимир Путин неговият някогашен приятел Сергей Пугачов, милиардер и бивш банкер в обширно интервю за украинския сайт „Гордон“.

Пугачов, който някога е бил допускан в най-вътрешния кръг на руския лидер, днес казва, че единственият начин да се приведе Русия в друго състояние, е тя да капитулира във войната с Украйна.

Бизнесменът, който сега живее в САЩ след известно пребиваване във Франция и Великобритания, разказва пикантни епизоди от общуването си с Путин, които характеризират президента психологически.

В един от тях разказва как пиели заедно във вила в присъствието и за ужас на бившата съпруга на Путин Людмила.

“Помня такъв сюжет”, разказва Пугачов. “Седяхме в кухнята и пиехме. Имаше нещо такова, че трябваше да отворим бутилчица вино и да я изпием. И ние изпихме действително по две чаши. Аз викам: “Ами, давай още да пийнем”. А Людмила ми казва: “Моля те, не бива, не наливай”. Той вика: “Добре, де, всичко е нормално. Ще пия. Дай да пием. И ти с нас”. Хвана го малко. И значи, пийнахме, после Людмила в сълзи си отиде…”

ДАНС: Българи служат на Русия, донасят за армията ни. Техни бойци минават през страната

Историята продължава така:

“Разделяме се. Людмила плаче. Казвам: “Какво стана? Какво толкова се притесняваш?” Тя казва: “Той не бива да пие. Разбираш ли какъв садист е?” Казвам: „Какво имаш предвид? Какво значи това?“ – „Ами сега ще пие – ще започне да ме щипе, да ме мачка, да ми показва някакви техники от джудо. После една седмица ходя в синини.“

Руският президент е известен с уменията в бойния спорт.

В друг епизод Пугачов си спомня как Путин му е казал, че иска човекът, който го е взел на работа в Кремъл, да бъде убит. Става дума за Павел Бородин, управляващ делата на президента Борис Елцин от 1995 до 2000 г. Бородин е бил арестуван в САЩ по искане на Швейцария, която го е разследвала по подозрение във финансови престъпления и американските власти са го екстрадирали там. Пугачов е плащал на адвокатите, които са го защитавали, докато е бил освободен.

“Ще кажа накратко за какво става дума”, продължава Пугачов.

“Зетят на Бородин открил банкова сметка на негово име, вкарал пари в нея … Бородин, като цяло, разбрал за това в затвора. Просто знам подробностите. И в крайна сметка затова го пуснаха.

Убитият на пътя французин празнувал рожден ден в Банско

Нямаше съдебен процес. Имаше една известна прокурорка Карла дел Понте, която го оправи. И всъщност първо го пуснаха под гаранция, а след това се върна на работа. И Путин ми казва: “Е, как е? Занимаваш ли се?” Казвам: “Ами да, аз помагам. Какво да се занимавам там? Има адвокати – те се занимават. Как да го направя в Швейцария?” Той казва: “Е, всичко наред ли е? Добре. Я, да излезем.” И той има изход в офиса директно към асансьора”.

“По принцип такъв дизайн има в първата сграда на Кремъл, където е главният офис”,

продължава разказа си Пугачов. “И два асансьора, където никой няма достъп, освен бодигардовете му. Влизаме в асансьора, той натиска бутона и “стоп”: “Слушай, вашите момчета надеждни ли са там?” Казвам: „Надеждни, нормални“. – “Разбираш ли, че Паша вече толкова е наговорил в Америка? Не можем да си представим. А колко още ще наговори в Швейцария?”

Номерът на украинката: Как Ирина отмъкна $250 000 на Джеймс

Казвам: „Какво имаш предвид, какво ще каже той? – “Накратко, ако имате надеждни момчета там …” Казвам: “Виждам. Какво трябва да се направи?” Просто буквално, цитат, той ми казва: „Ударете го по главата с нещо тежко, увийте го в килим, натоварете го в частен самолет, докарайте го и го погребете тук.“ „Правили сме това много пъти“, казва той. Познавам го от 1990 г., за първи път не бях в лек шок, а в транс. А той, като разбра, че съм съвсем онемял, каза: “Хайде, добре. Всичко е наред. Ще се разберем.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено