Открийте ни и в

САЩ

Путин преди срещата: Байдън е опитен политик, с него може да се работи

Путин отхвърли като „глупост“ съобщение на Washington Post, че Русия се готви да предложи на Иран усъвършенствана сателитна система, която ще позволи на Техеран да проследява военни цели, включително останалите американски войски в Ирак

публикувано

на

 Бившият президент Тръмп е колоритна личност, а сегашният Байдън е израснал с политиката и с него може да се работи, заяви руският президент Владимир Путин в интервю NBC News. Путин сравни двамата президенти във време, когато отношенията между Русия и САЩ са на исторически ниско ниво и предстои среща на върха на руския лидер с Байдън.

“Дори сега, аз мисля, че бившият президент на САЩ г-н Тръмп е необикновен човек, талантлив човек, в противен случай той не би станал президент на САЩ – каза Путин в обширното интервю – Той е колоритна личност. Може да го харесвате или не. Освен това той не идва от американския истаблишмънт. Той не е бил част от голямата политика преди. Някои харесват това, други не, но то е факт. ”

Относно Байдън Путин каза, че “е коренно различен от Тръмп, защото президентът Байдън е човек от кариерата”.

Испания отмени плана за постепенно отпадане на Covid мерките

“Той прекара почти цялата си зряла възраст в политиката. Това е различен тип човек и аз се надявам… че няма да има движения, основани на импулси, от страна на настоящия президент на САЩ,” каза руският лидер.

Докато Тръмп харесваше Путин, Байдън е казвал за стопанина на Кремъл, че няма „душа“. Двустранните отношения се напрегнаха много, когато по време на телевизионна изява президентът на САЩ се съгласи с водещия, че Путин е “убиец”.

Когато бе попитан директно по време на интервюто в Кремъл дали е „убиец“, Путин даде уклончив отговор:

„По време на мандата си свикнах с атаки от всякакъв ъгъл, от всякакви области, под всякакъв предлог и причини и с различен калибър и ярост и нищо от това не ме изненадва.“

Запитан поименно за някои от убитите през последните години негови политически противници, руският президент настръхна.

Байдън тръгва на първа европейска обиколка и среща с Путин

“Вижте, знаете ли, не искам да изляза грубиян, но това изглежда като някакво познавателно объркване, освен че е и вербално объркване. Споменахте много хора, които наистина са страдали и загивали в различни моменти във времето и по различни причини, от ръцете на различни лица”, каза той.

Путин отхвърли като „глупост“ съобщение на Washington Post, че Русия се готви да предложи на Иран усъвършенствана сателитна система, която ще позволи на Техеран да проследява военни цели, включително останалите американски войски в Ирак.

“Това са само фалшиви новини – каза той – Най-малкото не знам нищо такова. Тези, които говорят за това, може би ще знаят повече по въпроса. Това са просто глупости и боклук.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено