Открийте ни и в

Войната в Украйна

Путин: Русия ще тренира войниците на “единомишлениците” от всички континенти

Русия е готова да достави военно оборудване и да обучава военния персонал на съюзниците си от Латинска Америка, Африка и Азия, обяви руският президент Владимир Путин

публикувано

на

Русия е готова да достави военно оборудване и да обучава военния персонал на съюзниците си от Латинска Америка, Африка и Азия

Русия е готова да достави военно оборудване и да обучава военния персонал на съюзниците си от Латинска Америка, Африка и Азия, обяви руският президент Владимир Путин на церемонията по откриването на военнотехническия форум “Армия-2022” в понеделник.

“Русия искрено приветства исторически силните, приятелски, основани на истинско доверие връзки със страните от Латинска Америка, Азия и Африка.  Готови сме да предложим на нашите съюзници моделни видове оръжие – от леки оръжия през бронирани машини и артилерия до бойна авиация и въздушни дронове” –  каза той в речта си на откриването.

“Високо ценим факта, че нашата страна има много съюзници, партньори и единомишленици на различни континенти” – подчерта руският президент.

Китай остави на мира Тайван

Путин изтъкна и предимствата да се обучават военни в Русия и каза, че тя кани съюзниците на общи военни учения.

“Ние също така виждаме големи перспективи в обучението на чуждестранни военни служители и в допълнителното подобряване на квалификацията им. Хиляди военни професионалисти от целия свят са горди възпитаници на военните университети и академии на нашата страна” – каза той.

Руският президент заяви, че страната му ще продължи да работи усилено в тази важна област.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено