Открийте ни и в

СВЯТ

Путин: САЩ вървят по пътя на СССР

“Какъв е проблемът на империите – струва им се, че са толкова могъщи, че могат да си позволят дребни несъвършенства и грешки. Ще платим на едни, ще притиснем други”

публикувано

на

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Съединените щати се изправят пред типичните за империите проблеми и крачат уверено по пътя, извървян от СССР.

На пресконференция с представители на световни медии руският държавен глава посочи, че “слушаме заплахи от американския Конгрес и други институции в рамките на вътрешнополитическите процеси в САЩ”.

Според него авторите на тези твърдения изхождат от факта, че икономическата, военната и политическата сила на САЩ са толкова големи, че “това не е ужасно и ще го превъзмогнем”.

Путин: САЩ използват долара за политическа война

“Знаете ли какъв е проблемът? Ще ви го кажа като бивш гражданин на Съветския съюз”, обърна се Путин към журналистите, прокарвайки паралел: “Какъв е проблемът на империите – струва им се, че са толкова могъщи, че могат да си позволят дребни несъвършенства и грешки. Ще платим на едни, ще притиснем други, ще се споразумеем с трети, ще направим подарък на четвърти, ще заплашим с военни кораби пети. И това ще разреши проблемите”.

В този контекст руският президент подчерта, че броят на проблемите обаче се увеличава и накрая се стига до момент, когато те вече не могат да бъдат преодоляни.

А Съединените щати крачат уверено и твърдо право по пътя на Съветския съюз, предупреди той.

По-рано, в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург, Путин заяви,  че “Русия няма никакво несъгласие със САЩ”, но “те (САЩ – бел.ред.) имат с нас – искат да спрат развитието ни и го заявяват публично. Всичко останало изхожда от тази позиция – както икономическите санкции, така и опитите за намеса във вътрешнополитическите процеси на страната ни”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА