Открийте ни и в

Войната в Украйна

Путин си подпали чергата под краката. С неподготвена армия не може да обърне войната

Мобилизацията в Русия цели няколко неща. Първо, да се попълнят загубите на руската армия

публикувано

на

Путин си подпали чергата под краката. С неподготвена армия не може да обърне войната

Владимир Путин няма как да обърне хода на войната с армия от 300 000 души, които са неподготвени. Това заяви ген. Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Гяуров коментира и възможно ли е Путин да използва ядрено оръжие. Употребата на подобно нещо от Русия ще има ужасяващи последици за самата страна, смята той. Според него Путин няма да стигне до използването на този тип средства във военния конфликт с Украйна. Гяуров е на мнение, че при директна опасност,

България може да поиска засилена помощ от НАТО.

„Мобилизацията в Русия цели няколко неща. Първо, да се попълнят загубите на руската армия с окупационни сили. Второ – нищо чудно това да е начин за прибиране на неудобните и тези, които не харесват режима. Путин си подпали чергата под краката. Ако обикновеният руснак досега не се замисляше много какво се случва отвъд границата на Русия, сега войната похлопа на врата му.

Внучката на Сталин - татуирана пънкарка от САЩ, която мрази Русия

Никой здравомислещ човек не вярва, че който и да е, би могъл да натисне „червения бутон”. Напоследък всички се питаме има ли останал здрав разум в Москва. Досега не се случвало употреба на нещо подобно. Никой не би могъл да предскаже до каква ескалация би могло да се стигне. Със сигурност ще има ответна реакция, дори е възможна тя да бъде превантивна. Не е тайна, че Пентагонът и САЩ имат разработени планове за случаи на привеждане в най-висока степен на бойна готовност на руските ядрени сили.

Военен експерт: Ако няма Русия няма НАТО. Няма НАТО – няма господство на САЩ в Европа (ВИДЕО)

Пентагонът разработва превантивен удар,

който не е свързан непременно с ядрено оръжие, а с високо технологични конвенционални средства.”, каза той в студиото на „Здравей, България”.

За състоянието на радарната система на България Гяуров каза:

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

„Показателни са фактите, че имаме неприхванати полети. Два самолета летяха и няма никакви последици от това. Изтребителната авиация трудна хваща бавно и нисколетящи цели. Иранските дронове са такива. Вижте Румъния – тя обнови противовъздушната си отбрана. Ние не сме направили нищо от времената на 10 ноември. Този служебен кабинет не може да вземе радикални мерки, той няма парламент зад себе си. Би могъл да поиска някакво по-голяма помощ от НАТО”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено