Открийте ни и в

България

Равносметката: Над 10 000 българи пътували до далечни дестинации по празниците

Това заяви изпълнителният директор на Националния борд по туризъм (НБТ) Полина Карастоянова

публикувано

на

Сн. БТА

Благодарение на ваксинацията наблюдаваме възстановяване на туристическия пазар с 40-45%. Над 10 000 български граждани пътуваха чрез туроператори на далечни дестинации, а над 600 000 – във вътрешността на страната. Това заяви изпълнителният директор на Националния борд по туризъм (НБТ) Полина Карастоянова

Тя подчерта, че от Борда по туризъм имат три предложения към правителството във връзка с преодоляването на COVID пандемията.

“Надяваме се още тази седмица да можем да предложим кампании, които е необходимо да тръгнат едновременно. Едната е свързана с актуализиран пакет от мерки в подкрепа на бизнеса, втората е да има нов мащаб и интелигентно представяне на международния пазар и третата е във връзка с кампанията за ваксинация”, коментира Карастоянова. По думите ѝ НБТ подкрепя въвеждането на стимули за ваксинация при възрастните хора.

Алибегов: Сектор "туризъм" пропада, ако 60% не се ваксинират

Това означава само едно – да си здрав, когато общуваш с други хора. Другото, за което настояваме, е да има ваучери при ваксинация, които да се използват в сферата на туризма”, подчерта тя. Припомняме, че през лятото бе направено предложение да се въведат ваучери по 50 лв. за 1 млн. граждани.

“За съжаление служебното правителство провали това и не даде възможност тази идея да се развие. Сега предлагаме да повишим елемента на стимула, той да бъде на стойност 100 лв. а времето, в което да работи тази кампания да бъде скъсено, за да можем по-бързо да постигнем резултат”, обобщи Полина Карастоянова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА