Открийте ни и в

България

Радев: Газовата връзка с Гърция може да постигне реална диверсификация

Българската страна е готова да сътрудничи за бързото пускане в експлоатация на проекта

публикувано

на

Радев: Газовата връзка с Гърция може да постигне реална диверсификация

Междусистемната газова връзка между България и Гърция не е просто инфраструктурен проект, тя има огромно значение за постигане на реална деверсификация за България и страните от Централна и Източна Европа.

МРРБ публикува снимки след инспекцията на интерконектора с Гърция (СНИМКИ)

Проведе се среща между Румен Радев и ръководството на строителната фирма, която изгражда газовата връзка с Гърция – “Авакс”. На срещата присъстваше и ръководството на проектната компания, възложител на строежа, “Ай Си Джи Би”.

Българската страна

е готова да сътрудничи за бързото пускане в експлоатация на проекта и изрази надежда, че останалите довършителни и строително-монтажните дейности ще бъдат приключени при пълна мобилизация.

Независимост и сигурност в цените на доставките са също част от ползите, отбеляза Радев.

Собственикът на “Авакс” Антониос Мидзалис увери Радев, че от самото начало на проекта от “Авакс” осъзнават важността му и се опитват да дадат най-доброто за успешното му приключване.

“Ще направим всичко, което е по силите ни, за да може този обект да бъде приключен и да влезе успешно в експлоатация”, каза той.

В България е явно, че има сили пречещи на интерконектора с Гърция, заявява US-посланикът в Атина

Смятам, че ние сме си заслужили доверието, но ако у някого възникват въпроси, ние сме на разположение да отговорим, подчерта Мидзалис и добави: „Ние имаме двугодишен гаранционен период на поддръжка и ще бъдем тук на разположение”.

Теодора Георгиева, изпълнителен директор на “Ай Си Джи Би”, заяви от своя страна, че изграждането на интерконектора с Гърция е един от най-големите проекти и го обяви за кауза и на “Ай Си Джи Би”, и на България.

Основните дейности са свършени, но има встъпителни задължителни дейности преди пускането в експлоатация, каза тя.

Борисов: До края на годината интерконекторът с Гърция ще е готов (СНИМКИ)

В срещата участват също така служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният министър на енергетиката Росен Христов и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено