Открийте ни и в

САЩ

Радев и Тръмп обсъждали облекчаване на визовия режим за българите

публикувано

на

Президентът Румен Радев и Доналд Тръмп са обсъждали облекчаването на визовия режим за българските граждани, които пътуват до САЩ. Това е станало по време на срещата им в рамките на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, докамин на което е Тръмп.

Пред журналисти в Ню Йорк българският държавен глава подчерта, че очаква много по-активна работа и от страна на българското правителство и на българската дипломация за постигането на напредък в преговорите в посока визите за българите.

Падат американските визи за Полша

От пресслужбата на българското президенство съобщават, че „предизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа, модернизацията на Въоръжените сили и увеличаването на американските инвестиции в България са били акцентите на разговора между Радев и Тръмп.

По думите на Румен Радев страната ни очаква много повече американски инвестиции, защото когато се говори за индустриално сътрудничество, което върви успоредно със сделките за придобиване на въоръжение, трябва да има и конкретни параметри, а към момента за България те все още не виждат.

В отговор на въпрос, президентът Радев отбеляза участието си в глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг, по време на който са били обсъдени перспективите за икономическо развитие в света, както и мерките, които развитите държави вземат срещу рисковете от икономически сътресения.

Държавният глава подчерта, че България също трябва да свърши необходимото, за да има буфери, от които да се възползва в случай на необходимост, както и за ясни механизми за привличане на много повече чуждестранни инвестиции, особено в областта на високите технологии.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено