Открийте ни и в

България

Радев се бие в гърдите: Газовата връзка с Гърция променя енергийната карта на Европа

Интерконекторът затвърждава нашето стратегическо партньорство, заяви Румен Радев.

публикувано

на

Радев се бие в гърдите: Вече имаме стратегическо измерение в сътрудничеството с Азербайджан
Снимка: БГНЕС

Румен Радев е горд. Това ясно пролича от думите на президента относно газовата връзка между Гърция и България. Според държавният грава тя дава стратегическо измерение на нашето сътрудничество с Азербайджан и променя решително енергийната карта на Европа.

Радев даде в съвместно изявление с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който е на официална визита в София.

Българският държавен глава подчерта с Алиев са направили преглед на отношенията между България и Азербайджан.

Той каза, че отношенията между двете страни са издигнати на ниво стратегически партньорство, а Азербайджан е желан партньор.

Богати и дрогирани: Какъв е профилът на убийците на пътя в България?

Официалната визита на президента Алиев има двойна символика, подчерта Радев и продължи: Тя обхваща 30 години отношения и откриването на междусистемната газова връзка с Гърция. Тя дава стратегическо измерение на нашето сътрудничество.

Тази връзка, която ще даде възможност да получаваме за първи път реално газ от Азербайджан, нахвърля далеч измеренията на един инфраструктурен проект.

Интерконекторът затвърждава нашето стратегическо партньорство, заяви Румен Радев.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев изрази задоволство от това, че споразуменията между двете държави се изпълняват. Той увери, че ще се предприемат допълнителни мерки в областта на енергийната сигурност и определи пускането в експлоатация на интерконектора с Гърция като събитие от историческо значение.

30-годишна обвинена: Принудила мъж да прави секс с нея

“Днес обсъдихме доставките на допълнителни количества и обеми. Може да прецените важността да ускорим доставките за нашите партньори. Сега е по-важно от всякога да действаме бързо. През годините Азербайджан се е доказал като износител на газ, сега продължаваме с доставките и се доказваме за пореден път.”, изтъкна Алиев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено