Открийте ни и в

България

Радев: Ценовата политика, която води „Булгаргаз“, е извън икономическата и управленската логика

Президентът коментира поредното увеличение на цената на газа

публикувано

на

Президентът Радев е на двудневно посещение в Молдова

Президентът Румен Радев коментира пред медиите обявеното вчера поскъпване на газа за май с близо 14%. Според него ценовата политика, която води “Булгаргаз”, е неразбираема.

“Тя е извън икономическата и управленската логика. Да обявяваме прогнозни цени за юни и за юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за месец май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост. Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна поликита”, уточни Радев.

“Важни са устойчивите решения, изключително важно е и да има предвидимост в тази криза”, допълни той.

КЕВР увеличи цената на газа за май

Относно редицата протести, обявени за 18 май, държавният глава заяви, че кризите – икономическа и социална, в които се намираме, са тежки, а дефицитът на доверие се е задълбочил.

“Най-важното е да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да вади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. А тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е диалогът. Открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и уважават мненията на всички страни”, каза категорично президентът Радев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено