Открийте ни и в

Коронавирусът

Радио Китай: Защо западните медии мълчат за смъртните случаи на ваксинираните с “Pfizer”?

С това медията се опита да подчертае, че тяхната ваксина е по-сигурна и безопасна

публикувано

на

Сн: БТА

“Защо водещите западни медии колективно премълчават за смъртните случаи на ваксинирани с ваксината на Pfizer?”. С това скандално заглавие излезе днес Радио Китай. С това се опита да подчертае, че тяхната ваксина е по-сигурна и безопасна. Ето какво още пише медията:

На 14 януари новината, че в Норвегия 23-ма възрастни са починали след инжектиране на ваксината на Pfizer, бе като взрив в медиите. Местните контролни органи на лекарствените продукти потвърдиха, че причина за смъртта на 13 от тях са страничните ефекти от ваксината. До момента само 25 000 души в Норвегия са били инжектирани с ваксината на Pfizer, а 23-ма починали се счита за сериозна цифра. Същия ден в Германия също бе съобщено за смъртта на 10 души получили доза от същата ваксина. Във Франция също има един починал. За тези случаи обаче съответните институции в Норвегия, Германия и други държави се фокусират върху смъртните случаи на възрастни с основни заболявания.

Според Норвегия е “очевидно, че тази ваксина не е много рискована”, а мерките, които трябва да се предприемат като отговор, е да се актуализират насоките за ваксиниране на хората на възраст. Още по-изненадващо е, че водещите западни медии почти не казват нищо по този въпрос, което е в пълен контраст с вдигания от тях шум за “ненадеждността” на ваксините на други страни, като Китай например. Разработената от Pfizer и германската компания BioNTech ваксина срещу новия коронавирус в момента е сред одобрените за масова ваксинация на много места по света. Толкова голям брой смъртни случаи заслужава внимание, но Западът се опитва да ги опровергае.

Pfizer са категорични - имаме достатъчно ваксини, за да осигурим втора доза на всеки

Професор Ян Джънцю от Института по вирусология към медицинския факултет на Уханския университет каза, че ваксините на Пфайзер са на базата на mRNA технология. Основната разлика с инактивираните е, че те са предимно терапевтични. Ако пациентът е заразен с новия коронавирус или има други заболявания, хетерогенният протеин, произведен от ваксината, може да предизвика алергични реакции и дори други странични ефекти, а също така да влоши основното заболяване. Това е признат недостатък на mRNA ваксините.

Повечето от китайските ваксини в момента обаче са предимно инактивирани и са много по-безопасни. Това е така, защото производственият процес е по-зрял и се използват предимно като превантивна мярка. Затова вероятността от странични ефекти и смърт е много по-малка.

Експерт, който пожела да остане анонимен, заяви, че на фона на все повечето случаи на сериозни странични реакции и дори смъртни случаи след ваксинацията, Западът продължава да твърди, че няма нищо общо с ваксината или, че причината е неясна, като същевременно подчертава, че починалите са възрастни хора с различни основни заболявания. “Защо те не подчертаха това преди пускането на ваксината? Защо западните държави в началото ваксинират хората на възраст?”, пита експертът.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено