Организирана престъпна група за трафик на наркотици е била разбита миналата седмица, съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров. Арестувани са 7 от общо 32-ма души, обвинени в наркотрафик. Останалите 25-ма се издирват, за част от тях е издадена Европейска заповед за арест.

„Преди около две години беше разпространена листовка на територията на София с наименование „Те тровят вашите деца“ със снимки на лица, за които към онзи момент се твърдеше, че са разпространители на наркотични вещества. Част от тези лица са от тази организирана престъпна група, която беше неутрализирана миналата седмица“, заяви Петров.

Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев обясни, че групата се е ръководела от трима души като не цитира имената им и добави, че те са работели в три направления.

„Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества - хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра от наличието на такива субстанции у нас. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е в нощните заведения и по партитата основно като те са предлагали наркотични вещества“, посочи той и добави, че те са продавали и на по-малки групи на територията на София.

Някои от членовете на групата са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със сила, твърдят от обвинението.

Групата е била наблюдавана в продължение на 2,5 години преди да бъде неутрализирана миналата седмица.