Открийте ни и в

България

Разбиха международна група с “кол център” в България измамила клиенти с “бинарни опции” за 7 млн. евро

Проверяват се четири адреса в столицата

публикувано

на

Акцията е на ГДНП в партньорство с европейските служби и се провежда на територията на София. Проверяват се четири адреса в столицата, единият е колцентър на бул. “Брюксел”, научи предаде БНТ

Целта на операцията е неутрализиране на част от международна група, занимаваща се с финансови операции и търговия с “бинарни опции” – екзотични финансови инструменти, чрез които са измамени и ощетени множество граждани на територията на цяла Европа, научи още БНТ.

Чрез престъпната схема са генерирани крупни финансови средства, които в последствие са изпирани, чрез фиктивни транзакции на финансови потоци.

Предполага се, че нанесените финансови щети са около 7 милиона евро.

Бинарната опция е инструмент, който много наподобява залагането на спортни състезания.

Чрез него участникът, който иска да “играе” прави залог, че стойността на дадена акция или друг актив ще бъде по-висока или по-ниска от определено ниво към определена дата.

Ако например инвеститорът смята акциите на компания А и смята, към 12 октомври ще е по-висока от 25 лева той може да направи залог срещу определен коефициент и да плати премия. Ако коефициентът е 70% и плати 100 лева това означава, че ако цената на акцията е по-висока от 25 лв. то той ще получи като премия 70 лв. Ако обаче това не се случи той губи всичките 100 лв.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА