Открийте ни и в

България

Разходите на работодателите за отработен час нарастват

В индустрията увеличението е с 16 на сто

публикувано

на

Полицията в Казанлък връща изгубени пари

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на тази година общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях хора нарастват с 12,7 на сто спрямо първото тримесечие на 2021 година. В индустрията увеличението е с 16 на сто, в услугите – с 14,7 на сто, а в строителството – с 10,7 на сто.

По икономически дейности през първото тримесечие най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори “Административни и спомагателни дейности” – с 19,6 на сто, “Хотелиерство и ресторантьорство” – с 19,5 на сто, и “Финансови и застрахователни дейности” – с 18,7 на сто.

През първите три месеца спрямо тези на 2021 година, разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 12,7 на сто, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) – с 12,3 на сто. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 20,1 на сто за “Административни и спомагателни дейности” и “Хотелиерство и ресторантьорство” до 1,8 на сто за “Държавно управление”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА