Открийте ни и в

Войната в Украйна

Рамзан Кадиров: Папа Франциск е жертва на пропагандата

Той припомни на папата жестоки епизоди от историята на католическата църква, като спомена инквизицията и кръстоносните походи

публикувано

на

Рамзан Кадиров: Папа Франциск е жертва на пропагандата

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви в сряда, че папа Франциск е “жертва на пропагандата”, след като последният нарече “жестоки” участващите в офанзивата в Украйна войници от армията на Руската федерация, които не са от руска народност, предаде Франс прес.

В интервю за списанието на Йезуитския орден “Америка”, публикувано на сайта му в понеделник, папата каза, че притежава “много данни за жестокостта на войските” на Русия, пристигащи в Украйна.

“Най-жестоки са може би идващите от Русия, но не (принадлежащи към) руската традиция, като чеченците, бурятите”, заяви между другото той.

Чечения е република в руски Кавказ, предимно мюсюлманска, а Бурятия – будистки регион в Сибир, разположен между езеро Байкал и Монголия.

Германският Бундестаг призна Гладомора в Украйна за геноцид

“Папата представи чеченците и бурятите като най-жестоките (бойци) в руската армия”, реагира днес Рамзан Кадиров, авторитарен лидер на Чечения.

“Как може да се разбере – само по външен вид – от коя народност е даден войник в дадено подразделение, щом в страната ни живеят над 190 народности?”, запита той в в комюнике, качено в Телеграм, “Главата на Ватикана естествено няма да може да отговори на този въпрос. Той просто е станал жертва на пропагандата и настървението на чуждестранните медии.”

Кадиров припомни на папата жестоки епизоди от историята на католическата църква, като спомена инквизицията и кръстоносните походи.

Българският износ до септември доближава 32 млрд. евро

В редиците на чеченците “няма нито алкохолици, нито наркомани, всеки е много религиозен”, заяви Кадиров и допълни, че войските му редовно предлагат на украинските войници да се предадат, преди да влязат в бой с тях.

“За съжаление е, че една световноизвестна религиозна фигура не знае нищо за това как мюсюлманите се държат с враговете си”, изтъкна той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено