Открийте ни и в

България

Расате с повдигнато обвинение, остава поне 72 часа зад решетките

Извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и  незачитане на демократичните устои на държавата, посочват от Прокуратурата

публикувано

на

Следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура (СГП) предяви постановление за привличане в качеството на обвиняем на Б.С., кандидат за президент, в присъствието на служебно назначен защитник. Причината е нахлуването от Расате в офис на ЛГБТИ организация и посегателство върху нейни членове.

След възлагане от водещия разследването следовател на органите на МВР, Б.С.(Боян Станков – Расате) бе установен и доведен принудително в сградата на отдел „Специализиран“ на СГП.

Това се случи в сряда след участието му в предаване на БНТ.

Арестуваха Боян Расате

Расате е привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 325, ал. 2 във вр. с ал. 1, вр.чл.20, ал.2, вр.ал.1 и по чл. 131, ал.1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК.

В хода на разследването  по образуваното в СГП досъдебно производство  допълнително са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни по чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на второ обвинение спрямо Б.С. и за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК (причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди) .

Боян Расате се разкрещя ефира на NOVA заради офиса на ЛГБТ, изгониха го 

Според наблюдаващия прокурор събраният доказателствен материал сочи не само наличие на обосновано предположение за извършени от Б.С. престъпления, но и за обоснована реална опасност същият да се укрие, тъй като при предприемане на действия по призоваването му, той не е намерен на известните по делото адреси.

Извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и  незачитане на демократичните устои на държавата. Техният интензитет  и данните за предишно осъждане на обвиняемия сочат висока степен на обществена опасност, която според наблюдаващия прокурор налага задържане на Б.С. за срок до 72 часа.

Расате нахлу и ме удари, разказва ЛГБТИ активистка след снощното нападение

В тази връзка бе изготвено предложение от главния прокурор на Република България до ЦИК за даване на разрешение за задържане на Б.С. по реда на чл.64, ал.2 от НПК.

След решение на ЦИК на обвиняемия е постановено задържане за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане пред Софийски градски съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият не се признава за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснени

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА