Открийте ни и в

САЩ

Рейтингът на одобрение на Байдън сред американците се повишава до 44%

Почти 80 на сто от анкетираните обаче отбелязват, че не са доволни от икономическите условия в страната

публикувано

на

Байдън назначи пратеник за човешките права в Северна Корея

44% от американците одобряват начина, по който президентът на Съединените щати Джо Байдън се справя с работата си в Белия дом, докато 56% не го одобряват. Резултатите са обобщени от проучване на CNN, публикувано в сряда.

В предишната подобна анкета, проведена през юни и юли, рейтингът на одобрение на Байдън беше едва 38%.

Неговото управление на американската икономика пък получава одобрението на 36% от американците, докато одобрението към повежданата от Байдън външна политика е 42 на сто, показва още проучването.

Смокинята: Листата от дървото на бедните лекуват опасни болести

Едва 22% от анкетираните описват икономическите условия в САЩ като добри, а 78% заявяват, че са лоши. Това все пак представлява известно подобрение в сравнение с предишното проучване, когато само 18% от анкетираните казаха, че икономическите условия са добри.

Въпреки това очакванията за икономиката на САЩ в рамките на следващите 12 месеца са отбелязали спад, като само 40% от анкетираните заявяват, че икономическите условия ще бъдат добри в сравнение с 58%, според проучването, проведено през юни – юли.

"Златният астероид" Психея 16: Ще станат ли всички бедняци милионери?

Последното проучването по поръчка на CNN включва 1982 пълнолетни американци, като допустимата грешка е в рамките на 3,1%, а нивото на доверие е 95 на сто.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено