Открийте ни и в

Коронавирусът

Рекорден брой учители са под карантина в Кипър

Около 530 преподавателски места трябва да се попълнят спешно

публикувано

на

Сн. БТА

Училищата в Кипър се отварят за присъствени занятия с рекорден брой учители под карантина заради коронавируса. Според новите правителствени мерки всички ученици, преподаватели и останали служители трябва да представят днес отрицателен резултат от 48-часов тест, съобщи кореспондентът на БНР.

“Безпрецедентен” брой учители са под карантина като положителни за коронавирус или контактни на заразени, или трябва да стоят вкъщи с непълнолетните си деца, които са в самоизолация, обяви образователният министър Продромос Продрому.

Около 530 преподавателски места трябва да се попълнят спешно, за повечето от тях са осигурени заместници за понеделник. Около 1/3 от учениците се очаква да отсъстват днес, защото са заразени или контактни, според Федерацията на родителите в средното образование.

В Кипър прилагат бустерна ваксина на възрастни и хора от уязвими групи

Синдикатите в сектора изразиха опасения, че присъствените занятия се възобновяват в разгара на пандемията при недостиг на учители и недостатъчни мерки за защита на децата.

По-строги здравни изисквания срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в училищата от днес. Всички ученици от началните и средните класове, без ваксинираните и преболедувалите, трябва да се тестват два пъти седмично. За по-добра организация и облекчаване на родители и ученици изследването ще става на място с мобилни звена на здравното министерство. Целта е училищата да останат отворени и безопасни, без да се преминава на дистанционно обучение, подчерта министър Продромос Продрому.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено