Открийте ни и в

САЩ

Републиканците искат техния кандидат-президент да не участва в дебати

Те се оплакват вече близо десетилетие, че Комисията работи в полза на демократите

публикувано

на

Сн. БТА

Комитетът към партията на Републиканците се готви да промени правилата си, относно изискванията си за избор на кандидатите за президент. Едно от условията, които бъдещите кандидати ще трябва да приемат, е да подпишат уверение, че няма да участват в предизборни дебати, спонсорирани от Комисията по президентските дебати.

Служителите от републиканската комисия са изпратили писмо до Комисията за дебати за намеренията си в четвъртък, като копие от него е било получено в The New York Times.

Ако промяната стане факт, това би било една от най-съществените промени в начина, по който се провеждат президентските и вице президентските дебати от 30 години насам.

Комисията по президентските дебати е основана с нестопанска цел през 1987 г., за да организира и съгласува дебатите на кандидатите по време на предизборните кампании. Републиканците, обаче  се оплакват вече близо десетилетие, че Комисията работи в полза на демократите.

Според писмото на Републиканците, техният представител Дейвид Боси, е  започнала дискусии по темата още миналата година с председателя на Комисията за дебати, Франк Фаренкопф, бивш републикански служител.

Очаква се промяната, изискваща кандидатите да откажат участие в дебатите на Комисията,  да бъде гласувана през февруари в Солт Лейк Сити.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА