Открийте ни и в

България

Ресторантьор получи 14 000 лв. сметка за ток при компенсация 118.84 лв.

“Недопустимо е да ни мачкате по този начин”, подчертават от бранша

публикувано

на

Сн. БТА
Собственик на заведение получи сметка за ток на стойност 13 829 лв., в която отразените във фактурата компенсации, широко рекламирани от държавата, са в размер на 118.84 лв. И това при положение, че в сравнение на същия период на минали години същият обект е плащал 5 до 6000 лв.

Обща сума: 13 829лв.
Компенсация: 118.84лв.
Сума за плащане: 13 710лв.

БАЗ и СЗБ изразяват искреното си възмущение от рекета, който част от енергоразпределителните дружества с любезното съдействие на правителството упражняват върху изнемогващия български бизнес! Недопустимо е да ни мачкате по този начин, уважаеми госпожи и господа управляващи, пишат ресторантьорите до медиите.

В същото време с изумление следим изявите на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който първо на парламентарен контрол обяви, че „Туристическият сектор е изключително добре финансиран по разнообразие от различни програми…“, а след това добави, че „мярката 60/40 ще приключи на 30 юни.“

Дебело подчертаваме, че реално работещи програми за подпомагане на туристическия бранш реално няма от поне година, а спирането на мярката 60/40 всъщност не е сериозен проблем, защото след редизайна й, тя стана неизползваема за истинския бизнес и от нея можеха да се възползват само държавни предприятия на прага на фалита.

От вицепремиера Василев научихме също, че българския бизнес вече не се нуждае от подкрепа, защото цените на газа у нас били най-ниските в Европа, пишат още ресторантьорите.

Мярката 60/40 е запазила заетостта на над 325 хиляди души

“На този фон изтръсканата държавна хазна се пълни чрез рекет от Националната агенция за приходите, която прави всичко възможно да прибере обратно получената вече от бизнеса подкрепа!

Основата на настоящото правителство дойде с анонс, че това са хора, развили свой бизнес и ориентирани към проблемите на колегите си предприемачи. Нищо подобно! Удариха ни здраво и ни казаха в очите да се спасяваме поединично под засилващите се удари на държавата!
Благодарим ви! Но е интересно, който и да е на власт догодина, откъде ще събира данъци и ще пълни хазната…
Безпрецедентна арогантност и безмилостно изтребление на българския бизнес – това е Промяната!”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено