Открийте ни и в

България

НС реши: Комисия ще проверява “Борисов 3” и в 46-ото Народно събрание

В гласуването се включиха само пет от шестте партии, защото втората политическа сила ГЕРБ-СДС се изнесе от пленарната зала още преди да започне обсъждането на точката

публикувано

на

Сн.: БТА

Депутатите отново създадоха Временна комисия, ревизираща управлението на “Борисов 3”. 

145 народните представители гласуваха “за”. Такава комисия имаше и в 45-тото Народно събрание, като тя стана известна с изслушването на зърнопроизводителя Светослав Илчовски и обвиненията му срещу собственика на фирма “Градус”.

Комисията ще бъде със срок на работа шест месеца.

НС реши единодушно: Временна комисия ще проверява "Борисов 3"

Комисията е предложена от “Изправи се БГ!Ние идваме” и цели да се установи на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години.

Комисията ще оглави Мая Манолова от “Изправи се БГ! Ние идваме!” За зам.-председател бе избран Борислав Сандов от “Демократична България”.

В гласуването се включиха само пет от шестте партии, защото втората политическа сила ГЕРБ-СДС се изнесе от пленарната зала още преди да започне обсъждането на точката.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено